L'Ebola mata un destacat metge en la lluita contra el virus a Libèria
El doctor Samuel Brisbane treballava al centre mèdic John F. Kennedy de Monròvia, un dels grans centres de tractament i aïllament per a malalts d'Ebola
Un destacat metge en la lluita contra l'Ebola ha mort a causa d'aquest virus a Libèria, on el brot ja ha estat qualificat com a "emergència nacional", segons ha informat el Ministeri de Salut.
El doctor Samuel Brisbane, que treballava al centre mèdic John F. Kennedy de Monròvia, un dels grans centres de tractament i aïllament per a malalts d'Ebola al país, havia estat atès en un centre de tractament durant dues setmanes abans de morir.
L'Ebola a Libèria
Amb la seva mort ja són dos especialistes i 15 treballadors sanitaris els que han perdut la vida per aquesta malaltia al país, segons ha explicat el viceministre liberià de Sanitat, Tolbert Nyesuah.
Recentment dos distingits doctors en la lluita contra l'Ebola també 'han contagiat del virus: el metge en cap Umar Khan, a Sierra Leone, i el metge nord-americà Kent Brantly, a Libèria.
Segons l'últim recompte realitzat per l'Organització Mundial de la Salut, el passat 15 de juliol l'Ebola ja havia causat 172 infectats i 105 morts a Libèria.
La presidenta Ellen Johnson Sirleaf ha expressat el seu condol davant la mort dels treballadors sanitaris que estan al servei del país i ha demanat a tots els liberians que s'uneixin a la lluita contra la malaltia.
L'Ebola s'estén per l'Àfrica Occidental
Encara que fins al moment eren tres els països afectats per l'epidèmia: Guinea Conakry, Libèria i Sierra Leone, divendres passat Nigèria va confirmar la primera mort per Ebola a Lagos, la capital del país i una de les ciutats més poblades del continent africà. En total ja han mort més de 660 persones.
La malaltia, que es contagia per contacte directe amb la sang i fluids corporals de persones o animals infectats, causa hemorràgies greus i pot tenir una taxa de mortalitat del 90 per cent.
Aquesta és la primera vegada que s'identifica i es confirma una epidèmia d'Ebola a l'Àfrica Occidental, ja que fins ara sempre s'havien produït a l'Àfrica Central.