Madrid

Rajoy assegura des del Carlos III que el risc que l'Ebola es pugui propagar "és molt baix"

El president espanyol diu que el primer objectiu és Teresa Romero i després vigilar les persones que hi han estat en contacte i continuar els treballs per saber què ha passat

RedaccióActualitzat

Després de visitar l'hospital Carlos III de Madrid, on continua ingressada en estat greu l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, contagiada d'Ebola, i tretze persones més en estat d'observació, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que el risc que es pugui transmetre l'Ebola en el futur "és molt baix", com asseguren la Unió Europea i l'Organització Mundial de la Salut. "No ho diu el govern, sinó la CE i l'OMS", ha dit.

En qualsevol cas, ha admès que la situació "no és normal, és difícil i es posarà tot el que estigui a l'abast per superar-la". En aquest sentit, ha assegurat que el primer objectiu és Teresa Romero i el control de l'única malalta per Ebola. També vigilar la situació de les persones que han estat en contacte amb ella i continuar tots els treballs per saber què ha pogut passar i què es pot millorar en "una malaltia que no és coneguda".

Rajoy, que ha volgut mostrar el seu agraïment a "tota la gent que treballa en un moment complex", ha recordat la creació d'un comitè especial per a la gestió a Espanya del virus l'Ebola i un comitè científic que li donarà suport. Aquest comitè el presidirà la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i inclourà representants de la Comunitat de Madrid i de diversos ministeris, com el de l'Interior, Exteriors o Justícia, i la mateixa ministra de Sanitat, Ana Mato.

Precisament, Mato encara no s'ha acostat al Carlos III, com tampoc ho ha fet el seu homòleg a la Comunitat de Madrid, el conseller Javier Rodríguez.

Rajoy ha arribat a les 13.20 a l'hospital Carlos III de Madrid i ha estat rebut a les portes de l'edifici pel president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Tots dos s'han reunit amb els metges responsables del centre per assabentar-se de com està la situació.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut