Barcelona

Zapatero garanteix al congrés del PSC que hi haurà nou finançament i que serà solidari

Finançament, llengua i optimisme de cara al futur. Aquests han estat els tres eixos del discurs del secretari general del PSOE i president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la clausura del congrés del PSC. El dirigent socialista s'ha compromès a millorar el sistema actual de finançament i també ha assegurat que el nou model garantirà la solidaritat. Zapatero també ha parlat de la polèmica lingüística i ha assegurat que ell només signaria un manifest en defensa de totes les llengües.

Actualitzat
Zapatero ha elogiat la salut del PSC en la clausura del congrés dels socialistes catalans i ha presentat un discurs optimista i de cara al futur. El líder del PSOE ha repassat el seu compromís amb Catalunya i les promeses que, diu, ha complert amb el país.

El dirigent socialista aposta per seguir desenvolupant l'Espanya plural que "tants bon resultats ha donat". En aquest sentit ha assegurat que també complirà el compromís de millorar el finançament. Zapatero assegura que aposta per un sistema que garanteixi la solidaritat interterritorial però que tingui en compte alhora l'evolució de la població. Tot i aquesta promesa, el president del govern espanyol no ha especificat en cap moment si el nou finançament respectarà el que diu el text de l'Estatut català.

En el seu discurs, Zapatero també ha fet referència a les balances fiscals que s'han publicat fa poc. Assegura que contribuiran al debat però no les ha vinculat amb el nou finançament.

El secretari general del PSOE també s'ha referit a la polèmica lingüística pel manifest "en defensa de la llengua comuna" que promouen diverses entitats. Zapatero ha assegurat que ell només signaria un manifest en favor de totes les llengües.

Polítiques socials i despesa pública

En clau espanyola, el president del govern ha reiterat les propostes econòmiques del seu executiu. Zapatero assegura que mantindrà les seves polítiques socials i que no pensa reduir la despesa pública. Tot i això, aposta pel rigor i l'austeritat en els comptes públics excepte en les ajudes que afectin aturats, treballadors que cobren el salari mínim, beques, els afectats per la llei de dependència i les ajudes a l'habitatge.

El líder socialista assegura que el govern treballa per recuperar una bona situació econòmica però també per aconseguir una millor cohesió social. Amb aquest objectiu vol estendre les pensions, les ajudes a famílies pel naixement d'un fill i augmentat el salari mínim. Zapatero ha explicat que vol fugir de reformes a cop de decret i que se centrarà en el diàleg i el consens per tirar endavant reformes que garanteixin el futur.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut