Burgos

Acció de Greenpeace a la central nuclear de Garoña per reclamar-ne el tancament

Bloqueig a la central nuclear de Garoña, a Burgos, la més antiga de l'Estat. Una seixantena de membres de l'organització han col·locat a l'entrada de la central un "contenidor de resistència". Deu activistes s'hi han ficat dins i un altre grup s'ha encadenat a la porta amb pancartes que recollien el lema "Garoña, tancament ja". En el marc de la campanya "Sóc antinuclear", la intenció és reclamar al govern espanyol "el compliment del seu compromís de tancament de les centrals nuclears i la clausura immediata" d'aquesta en concret. La protesta ha durat dotze hores, fins que la policia ha carregat contra els ecologistes i n'ha detingut una trentena.

Actualitzat
El responsable de la campanya d'energia nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha assenyalat que "no hi ha cap motiu econòmic, energètic, mediambiental, ni social a què el govern espanyol es pugui agafar per incomplir el seu compromís de tancar Garoña i la resta de centrals". També ha afegit que la intenció no és reclamar l'entrada i la sortida de la central, sinó cridar l'atenció sobre el problema. "Estem preparats per resistir", ha assegurat el dirigent ecologista.

L'acció dels ecologistes s'ha intentat evitar amb mànegues d'aigua, però la seguretat privada de la central, que funciona amb total normalitat, segons l'empresa propietària, no se n'ha sortit. El permís d'explotació d'aquesta central acaba l'estiu que ve, però la companyia propietària ha demanat una pròrroga de 10 anys. El Fòrum de la Indústria Nuclear ja ha condemnat la protesta; la consideren injustificada i inadmissible.

Després de dotze hores de protesta, la policia ha carregat contra els activistes i n'ha detingut una trentena.
Anar al contingut