Barcelona

CiU força la creació al Parlament d'una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta

CiU força la creació d'una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. Ho ha anunciat al Parlament, en la sessió de control al govern, el portaveu de la federació nacionalista, Oriol Pujol, que ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, de voler esquivar la seva responsabilitat. Montilla, per la seva banda, ha exigit que no s'utilitzi aquesta qüestió amb finalitats electoralistes.

Actualitzat
El Parlament investigarà la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan en comissió parlamentària. Convergència i Unió ha anunciat que presentarà la sol·licitud perquè la ciutadania així ho demana. La federació nacionalista creu que el govern ha d'assumir responsabilitats i té la convicció que els consellers ecosocialistes Joan Saura i Francesc Baltasar "van mentir" quan van informar sobre l'incendi.

Oriol Pujol, portaveu de CiU, ha assegurat que la comissió és "una demanda de la gent del país", i ha lamentat que el govern no ho hagi entès d'aquesta manera.

El president de la Generalitat, per la seva banda, ha respost que el govern no té cap problema per donar explicacions i que s'ha actuat sempre amb transparència. "Ni volem utilitzar els morts", ha afirmat el president català, "ni deixarem que ningú ho faci", ha afegit Montilla, per qui "utilitzar un incendi amb finalitats electorals no és correcte".

Segons el reglament del Parlament, cal "crear una comissió d'investigació" si ho sol·liciten "una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris", de manera que amb els 48 escons de CiU n'hi ha prou per tirar endavant aquesta iniciativa, que també havien demanat el PPC i C's.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut