Brussel·les

La Comissió Europea investiga si Google ha abusat de la seva posició dominant

La Comissió Europea va dir dimarts que investigarà si Google ha abusat de la seva posició dominant en les recerques en línia, violant les normes de la Unió Europea.

Actualitzat
Hi ha proveïdors de servei que s'han queixat d'un tracte desfavorable quan no paguen per obtenir resultats patrocinats en aquest cercador.

La decisió d'obrir una investigació antimonopoli no implica que la Comissió tingui proves de les infraccions. La resposta del gegant d'internet és una predisposició a la col·laboració.

La Comissió investigarà si Google ha reduït la classificació dels resultats de cerca gratuïts dels serveis de la competència -com ara llocs de comparació de preus, també coneguts com serveis de recerca vertical- i ha donat una posició preferent als resultats dels seus serveis.

Els investigadors també observaran les denúncies sobre la possibilitat que Google hagi rebaixat el "nivell de qualitat" per als enllaços patrocinats de la competència. El "nivell de qualitat" és un dels factors que determinen el preu que els anunciants han de pagar a Google.

El "nivell de qualitat" també influeix en la probabilitat d'un anunci que es mostra per Google i la seva classificació. Si dos anunciants estan usant les mateixes paraules clau, el que té una puntuació més baixa de qualitat haurà de pagar un preu més alt per tal de classificar-se al mateix lloc.

La Comissió també examinarà si Google imposa obligacions d'exclusivitat als socis de publicitat, que els impedeixen posar certs tipus d'anuncis de la competència en els seus propis llocs web i en llocs de venedors d'ordinadors i programari, amb l'objectiu de tancar a la competència eines de cerca.

La investigació no significa que es donin per bones les acusacions, però sí que posa Google en el focus de l'atenció que l'administració europea imposa per regular la competència lliure en el mercat europeu, com ja va succeir amb Microsoft i la presència del seu navegador per defecte en el paquet de programari adjunt al sistema Windows.
Anar al contingut