3Cat descobreix "El foc darrere les flames" de "Tor" en una nit temàtica
La docusèrie ja supera els 4,4 milions de reproduccions a la plataforma 3Cat, més d'un milió registrades un cop acabada ara fa un mes
Aquest dijous, 25 de juliol, a les 22.05, TV3 i la plataforma 3Cat estrenen el documental sobre com es va fer la sèrie i gran fenomen de la temporada "Tor" en una nit temàtica sobre aquest conflicte entre famílies d'un poble del Pirineu català que ja ha deixat tres morts.
En aquest format documental es descobrirà com es va filmar al poble de Tor; com el seu director, Carles Porta, s'ha acostat als protagonistes al llarg dels anys; com s'ha projectat i construït la maqueta i tots els seus detalls i elements característics, i els misteris de la creació de la banda sonora, entre altres incògnites de la producció.
Tot seguit, TV3 recupera el "30 minuts" original "Tor: la muntanya maleïda", que ara fa 27 anys va unir Carles Porta i aquest cas de crònica negra a Catalunya. I la nit temàtica acabarà amb l'entrevista que el periodista Albert Om va fer a Porta el dia que va acabar "Tor".
Un fenomen d'èxit multiformat
El fenomen de "Tor" no deixa de créixer setmana rere setmana, i des de la seva estrena fins avui, només la sèrie ja supera els més de 4,4 milions de reproduccions a la plataforma 3Cat.
La docusèrie registra xifres de rècord tant a la televisió com en l'entorn digital, ha estat imbatible els dilluns a la televisió, va ser el programa més vist a la plataforma 3Cat durant els mesos de maig i juny i segueix als rànquings dels programes més vistos de la plataforma 3Cat, un mes després de la seva conclusió.
El primer capítol, "Un cadàver a Tor", és el vídeo més vist de la temporada, amb 950.000 reproduccions.
A les xarxes socials, s'han fet més de 6,6 milions de reproduccions de vídeos relacionats amb la docusèrie. Destaquen Instagram, amb 4,3 milions de reproduccions, i TikTok, amb 1,4 milions de reproduccions.
També el pòdcast "Tor, tretze cases i tres morts" ha registrat aquesta temporada fins a 240.700 reproduccions d'àudio a la plataforma 3Cat i 337.000 a Spotify. D'aquestes, bona part s'han fet arran de l'estrena de la sèrie "Tor" a TV3 i a 3Cat.
I la maqueta de "Tor", un dels elements bàsics i que més han cridat l'atenció de la sèrie, es troba ara a l'exposició "Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio", que acull el Disseny Hub Barcelona, per on passen centenars de fans, també cada setmana, per visitar-la.
Eduard Grau, el maquetista, no havia estat mai a Tor i va fer una mena d'investigació forense per poder reconstruir el poble a escala amb tots els detalls.
El realisme de la maqueta no només es basa a reproduir les proporcions exactes de cada construcció, sinó que també hi té un paper molt important la il·luminació. Una finestra il·luminada, un fanal, els fars d'un cotxe que passa... li donen realisme, profunditat i generen una atmosfera, un to, que ajuda a transportar l'espectador a diferents èpoques passades i a connectar amb les emocions.
#Tor3Cat