3Cat suma tres premis Ondas 2024: l'especial "El mar. El mur", el programa "Col·lapse" i la sèrie "Això no és Suècia"

Premi Ondas nacional de ràdio en la categoria de millor programació especial a "El mar. El mur"; Premi Ondas nacional de televisió en la categoria de millor contingut de proximitat a "Col·lapse", i Premi Ondas nacional de televisió en la categoria de millor sèrie de comèdia "Això no és Suècia" són els tres reconeixements a 3Cat en aquesta edició dels Premis Ondas

Avui s'ha fet pública la decisió del jurat es va comunicar el 23 d'octubre en directe en el programa "La ventana" de la Cadena SER i els comptes de X i YouTube de la SER.

La 71a edició dels Premis Ondas reconeix l'excel·lència en el món de la comunicació i la indústria audiovisual l'any del Centenari de la Ràdio. Els Premis Ondas 2024 han aconseguit les 527 inscripcions, amb propostes de fins a 15 països diferents, provinents d'Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia.

Premi Ondas nacional de ràdio en la categoria de millor programació especial a "El mar. El mur". Ex aequo amb "El asesinato de Kennedy, 60 años después" d'Onda Cero.  El jurat ha valorat el "pur reporterisme radiofònic i multimèdia que dona veu i posa nom a les persones que afronten l'odissea d'arribar a Europa. Són els protagonistes d'un treball de recerca periodístic tan ambiciós com necessari."

"El mar. El mur" és un projecte del programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, amb Mercè Folch, Mireia Izard, Mònica Roca i Sandra Novillo, i la fotoperiodista Anna Surinyach.  Un treball d'investigació periodística que ha recorregut cinc països per reconstruir la història de tres embarcacions que van sortir del Marroc i del Sàhara Occidental amb destí a les costes espanyoles.

Premi Ondas nacional de televisió en la categoria de millor contingut de proximitat a "Col·lapse". En paraules del jurat: "Per demostrar en el prime time de dissabte en una televisió pública que es poden fer entrevistes assossegades i amb personatges importants, nacionals i internacionals, populars, reconeguts i amb alguna cosa per explicar. Per barrejar sàviament el més pur divertiment amb continguts més complexos i anar més enllà de les temàtiques tradicionals."

"Col·lapse", una producció de 3Cat en col·laboració amb La Manchester i presentada per Ricard Ustrell, és la gran aposta d'entreteniment de la cadena de televisió pública catalana els dissabtes a la nit, i assumeix amb ambició l'objectiu de consolidar el liderat mostrant-se com un gran aparador per on desfilaran moltes cares conegudes d'àmbit local, nacional i internacional de la cultura, l'esport, l'economia, la ciència, la tecnologia i la gastronomia. Converses relaxades de tots els colors i per a tothom que vulgui escoltar altres punts de vista i altres formes d'entendre el món.

Premi Ondas nacional de televisió en la categoria de millor sèrie de comèdia "Això no és Suècia" per "oferir una mirada crítica de la criança des de l'humor, en un àcid retrat de les alegries i misèries de les parelles joves del nostre temps. La sèrie descriu amb una lucidesa enorme les frustracions de les mares i els pares que tracten de trencar amb l'educació convencional. Les brillants interpretacions de l'elenc completen una sèrie filmada en quatre idiomes, en una ambiciosa coproducció internacional".

La coproducció de 3Cat, una de les apostes en l'àmbit de la ficció, amb gran èxit d'audiència i multipremiada, "Això no és Suècia" és una comèdia dramàtica que narra la contradicció en la qual es troba una parella de pares joves a l'hora de protegir els seus fills dels perills de la vida. Creada per Valentina Viso, Dani González i Aina Clotet, i codirigida per Mar Coll i Aina Clotet, la sèrie consta de 8 capítols de 40 minuts. La sèrie és producció de Nanouk Films, Funicular Films i Anagram Sweden (Suècia), coproduïda per 3Cat, RTVE i STV en coproducció amb NDR (Alemanya) i YLE (Finlàndia), amb el suport de l'ICEC (desenvolupament i sèries), i de Creative Europa MEDIA i amb la participació de CreASGR. 

Finalment, premi especial de l'organització a la ràdio en el seu centenari, per "reconèixer la tasca feta pels centenars d'emissores que, a tot el país, i gràcies als seus professionals, han estat capaços de sintonitzar amb la realitat i entendre a cada moment els reptes culturals i tecnològics. Avui la ràdio és un mitjà consolidat que, amb imaginació i passió, s'adapta com pocs als nous escenaris i audiències, i es manté com el mitjà més creïble. Fa una funció social insubstituïble d'acompanyament a milions de persones mitjançant l'accés universal i gratuït a la informació, la cultura i l'entreteniment".

Anar al contingut