El documental ha participat en una trentena de festivals internacionals

El documental "Fauna", coproduït per 3Cat, nominat als Prix Europa i seleccionat als Henry Awards

"Fauna", que aborda l'experimentació animal amb finalitats científiques, es va estrenar a l'espai "El documental" del 33 i està disponible a la plataforma 3Cat

Després d'un exhaustiu procés de preselecció, el documental "Fauna" ha estat un dels nominats als prestigiosos Premis Prix Europa en la categoria de Millor Documental. Prix Europa és el festival europeu de radiodifusió i de competició trimèdia més gran d'Europa, que premia cada any les millors produccions europees de televisió, ràdio i digitals, amb l'objectiu de donar suport a la seva distribució i ús arreu d'Europa. La cerimònia dels premis tindrà lloc l'11 d'octubre a Berlín.

"Fauna" també ha estat seleccionat als Henry Awards for Public Interest Documentary, que formen part de la Harvard Kennedy School dels Estats Units. Segons el comitè de nominacions, "Fauna" és un llargmetratge de no-ficció, que "millora la comprensió pública dels problemes crítics del nostre temps, alhora que demostren uns assoliments cinematogràfics excepcionals". La primavera del 2025 tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis i un simposi.

Una dilatada trajectòria internacional

El documental "Fauna", produït per de Nanouk Films i 3Cat, ha participat en una trentena de festivals internacionals i va rebre el premi a la Millor direcció en el 38è Festival Internacional de Cinema a Guadalajara. També ha estat la primera producció catalana i en català seleccionada per la prestigiosa televisió pública nord-americana PBS, on es va poder veure l'agost passat.

(3Cat)

"Fauna": l'experimentació amb animals en la medicina

Ambientat en un bosc als afores de Barcelona, en el qual conviuen un vell pastor amb el seu ramat i un modern laboratori d'experimentació animal, aquesta faula sobre la relació entre humans, animals i ciència en temps de post-pandèmia mostra dos mons oposats a escassos metres. Mentre el pastor, malalt, veu com la seva professió desapareix, en el laboratori tenen més treball que mai investigant la vacuna de la covid.

"Fauna" és una producció de Nanouk Films, en coproducció amb 3Cat, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el suport de l'Institut de Cinematografia de les Arts Audiovisuals.

Anar al contingut