
El millor restaurant en una casa pairal de l'Empordà, a "Joc de cartes"
Demà, a les 22.35, arriba un altre capítol de la segona temporada de "Joc de cartes", el programa de TV3 en col·laboració amb DLO/Magnolia presentat per Marc Ribas, en què competeixen diversos restaurants de tot Catalunya. Aquesta setmana, el programa es desplaçarà a l'Empordà, a la recerca del millor restaurant en una casa pairal
"Joc de cartes" es trasllada a l'Empordà per trobar el millor restaurant en una casa pairal de la zona. Marc Ribas presentarà Eduard Casadellà, copropietari de Can Casadellà, una masia catalogada com a patrimoni històric de Catalunya. També es trobarà amb Maria Antònia Rubio, propietària de La Riera, que presentarà una cuina catalana d'autèntiques arrels empordaneses. Aniran fins al poble medieval de Sant Feliu de Boada per conèixer Adrià Rubio, copropietari de Cal Gall, que proposarà el seu particular concepte "glocal", fusió entre global i local. I pararà en una masia de l'any 1878 a Sant Martí d'Empúries. En aquest lloc privilegiat del cor de l'Empordà serà Francesc Vázquez qui presentarà el seu restaurant, El Mesón del Conde.
Aquesta setmana, Marc Ribas donarà a un dels restaurants el Segell Blau, que atorga Agbar, i determinarà quin és el restaurant més sostenible.
"Joc de cartes" és un viatge per la cuina que es fa a Catalunya en forma de concurs. En cada programa, quatre restaurants amb un mateix tipus de cuina, i d'una zona determinada, s'enfrontaran entre ells per aconseguir ser el millor. El guanyador s'emportarà un premi de 5.000 euros per invertir en el seu local.
I després, a les 23.50, "Joc de cartes" descobrirà el millor restaurant dins d'una masia al centre de Catalunya
Marc Ribas visitarà les comarques del Moianès, el Bages i el Solsonès, on tastarà la cuina que es fa dins de les masies. Hi participarà en Roger, propietari de La Mare de la Font a Solsona, amb una cuina tradicional molt vinculada al territori però oberta a noves modes. També visitarà el Xaloc, el restaurant, hotel i casa de colònies que regenta l'Elisenda amb la seva família. Soparà a casa de Rosa Maria Jubany, que oferirà una cuina de proximitat elaborada en una masia, la del Solà, amb molta història. I coneixerà la Carme i la seva Premsa, un espectacular restaurant dins d'una antiga premsa d'oli, on gaudirà de plats tradicionals amb un toc d'avantguarda.
#JocdeCartesTV3