El sacrifici del front d'Ucraïna, un nou "Punt de no retorn"
3Cat estrena en exclusiva el quart episodi de "Punt de no retorn". En aquesta nova entrega, el periodista i documentalista Raül Gallego Abellán, viatja al front d'Ucraïna, on recull el testimoni d'aquells que, de moment, han sobreviscut a una guerra on ja són incomptables el número de baixes.
Tant Kíiv com Moscou han estat restant importància o han silenciat el nombre de soldats morts i ferits, però les baixes són comparables a les de la Primera Guerra Mundial. Des de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, el nombre de soldats morts o ferits ha estat un dels secrets més ben guardats. Però els soldats ucraïnesos comencen a parlar de la massacre als dos bàndols d'un front totalment estancat.
Donar veu als soldats, paramèdics i veterans
Per saber el que realment passa al front, aquest episodi de "Punt de no retorn", que s'estrena a la plataforma 3Cat i al canal de YouTube de 3Cat, dona veu a soldats, paramèdics i veterans que han sobreviscut a la guerra amb ferides que els duraran tota la vida. També segueix els oficials encarregats d'entregar personalment notificacions de defunció de soldats morts en combat, i ensenya com un grup de voluntaris arrisquen les seves vides, sota bombardeig constant, per recuperar els cossos sense vida de soldats russos i ucraïnesos.
Ens trobem en un punt sense retorn en el qual l'alt cost humà i el sacrifici al front estan afectant la moral dels soldats i el possible resultat d'aquesta guerra?
"Punt de no retorn", una sèrie de Raül Gallego Abellán
Després de ser reconegut internacionalment i rebre dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals per la seva sèrie "Fly on the Wall", Raül Gallego Abellán torna a TV3 per dirigir "Punt de no retorn", una sèrie de "shorts docs" que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta.
En els tres primers capítols Abellán va tenir accés exclusiu a les Brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica, va viatjar al Japó per preguntar-se si la irrupció de la IA ens ha col·locat en un nou punt de no retorn i va ser testimoni de la vida als campaments de refugiats al nord de França.
El primer capítol va ser finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, uns guardons que valoren el talent i l'esforç de periodistes i documentalistes independents d'arreu del món. A més, la sèrie també va rebre menció especial en les categories de Servei Públic i activisme i Notícies i Política dels Lovie Awards, els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet.
#PuntNoRetorn3Cat