Els esdeveniments culturals que ens fan "Únics", a 3Cat

Espartac Peran es desplaça a aquells municipis que celebren la cultura tradicional i popular catalana d'una manera única per retransmetre-ho en directe a la plataforma 3Cat

3Cat estrena "Únics", el nou programa que s'apropa a la cultura popular per reivindicar-la com el llegat que ens fa únics com a país. El periodista Espartac Peran es desplaçarà a aquelles festes i tradicions catalanes on joves i grans es troben per viure en directe els esdeveniments culturals més importants, autèntics i genuïns de Catalunya.  

"La Baixada" de Santa Tecla, a Tarragona, serà el tret de sortida d'"Únics", aquest dissabte 21 de setembre, a les 23.30. Una retransmissió en directe d'un dels moments més estimats pels tarragonins i tarragonines i un documental elaborat a la mateixa festa, que faran que els espectadors de 3Cat se'n sentin part. 

L'Àliga, els Gegants Vells, el Lleó i la Mulassa són els protagonistes de la baixada dels 19 esglaons més simbòlics a ritme d'"Amparito Roca" o "El Bequetero" i l'equip ho viurà des de la plaça de les Cols i el Pla de la Seu de Tarragona. 

"Únics" és un viatge televisat per ensenyar com treu pit cada poble i ciutat del país per mostrar allò que els fa inigualables: la seva festa més vibrant. Moltes viles tenen un acte al seu calendari que no es fa enlloc més. Milers de persones hi assisteixen pel seu caràcter local però també universal, perquè forgen la cultura catalana entorn d'uns valors i tradicions que mantenen viva la història de Catalunya. Es fa aquell dia i només aquell dia. Un únic cop l'any. Ara, a 3cat, es mostrarà des de dins per reivindicar aquest patrimoni festiu i amb l'ajuda de la millor tecnologia

Les pròximes parades del programa "Únics" seran ja el 2025, amb la retransmissió d'esdeveniments tan imponents com la Patum de Berga.  

"Únics" està dirigit i presentat per Espartac Peran, amb la realització del directe de Xavier Garassa i la del documental de Sergi Giménez. Al capdavant del guió, Laia Creus, i a la producció, Imma Segarra.  

 

#Únics3Cat 

Anar al contingut