La CCMA fa la primera crida de videojocs
La directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA, Cristina Villà i Font, ha anunciat que la convocatòria de selecció és per buscar projectes de videojoc en català per a públic de 10 a 14 anys i familiar. La presentació s'ha fet en el marc del Gamelab Barcelona, davant d'una representació d'empreses del sector dels videojocs.
Se seleccionarà un projecte i la CCMA hi entrarà en règim de coproducció, amb una voluntat d'inversió de fins a 550.000 euros. Les bases concretes del concurs i el termini de presentació dels projectes s'anunciaran en les pròximes setmanes.
En concret, aquesta nova crida de la CCMA està orientada a seleccionar un projecte de videojoc enfocat a un públic de 10 a 14 anys. En aquesta primera crida es pretén seleccionar un únic projecte. La CCMA hi entrarà en règim de coproducció, amb una voluntat d'inversió de fins a 550.000 euros. El finançament final del videojoc haurà de ser d'un mínim d'1.100.000 euros per garantir que és un projecte competitiu a nivell internacional.
La convocatòria de selecció s'activarà en les pròximes setmanes, i les bases concretes del concurs, així com el termini de presentació dels projectes, es podran consultar en aquesta pàgina web.
La presentació d'aquesta convocatòria s'emmarca en un dels objectius del nou Pla Estratègic de la CCMA, que passa per esdevenir actors clau en el sector dels videojocs i oferir-ne com a part de l'oferta digital, amb l'objectiu d'arribar a nous públics i, alhora, contribuir a impulsar el sector a Catalunya.
En aquest sentit, Villà ha afirmat al principi de la presentació "que avui és un dia important i especial" per la CCMA: "primer, perquè els videojocs són audiovisual i fins ara la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no l'estava contemplant amb aquesta mirada. Segon, perquè sabem que hi ha un desplaçament de consum cap a noves finestres audiovisuals". Pràcticament un de cada dos catalans (46%) es declaren consumidors de videojocs, i ja es dedica una hora al dia de mitjana a jugar-hi, una tendència a l'alça basada en una nova forma de comunicació més interactiva i bi-direccional. Per tot això, Villà també ha destacat que "és fonamental que, amb la mateixa vocació de servei públic que la resta de continguts de la CCMA, portem el català, la cultura i la geografia catalanes" a l'univers dels videojocs.
El sector dels videojocs a Catalunya
Una altra dada que assenyala l'informe del CAC és que el 40% de les principals empreses de videojocs del món tenen presència a Catalunya, on hi ha més de 200 estudis que es dediquen a aquesta indústria, i on el 2022 es van posar en marxa 56 start-ups de videojocs.
A escala mundial, l'any passat el sector dels videojocs va assolir una facturació de 184.400 milions de dòlars. Aquests ingressos es van repartir, geogràficament, entre l'Àsia-Pacífic (48%), Amèrica del nord (26%) i Europa (18%). Els tres primers llocs del rànquing els ocupen la Xina, els Estats Units i el Japó, amb 45.800, 45.000 i 20.000 milions de dòlars, respectivament.
Gamelab Barcelona com a punt de connexió del sector