Dilluns, a les 22.05

La nova temporada de "Crims" arrenca amb el cas del segrest del Kevin l'any 2012

Dilluns, a les 22.05, torna a TV3 "Crims", la sèrie true crime creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory. Serà amb la història del Kevin, un nen d'11 anys que va ser segrestat a Gavà l'any 2012. Carles Porta i el seu equip tornaran a mirar de posar llum a la foscor, de nou, durant 8 nous capítols.  

Aquesta nova entrega de la sèrie consta de 8 capítols, amb 7 casos, com el de la noia de Portbou, el de la iaia Anita (amb doble capítol) o el cas de Sonia Rescalvo, la noia trans que va morir en rebre una brutal pallissa al parc de la Ciutadella, a Barcelona. Era l'any 1991 i es va considerar el primer crim transfòbic i un punt d'inflexió en la història criminal d'aquest país. 

El retorn de la sèrie "Crims" respon a l'excel·lent acollida del públic en totes les seves edicions. Les anteriors temporades van assolir un considerable èxit d'audiència i una mitjana de mig milió d'espectadors per capítol. 

"Crims" és una sèrie de true crime, dirigida pel periodista Carles Porta, que tracta casos reals que han passat a Catalunya.En anteriors temporades s'han explicat amb tota mena de detalls casos de molta actualitat, com el crim de la Guàrdia Urbana, i de molta repercussió social, com l'assassinat de la bibliotecària Helena Jubany o el primer capítol emès, el dels cèlebres assassins Brito i Picatoste. 

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" --directes o indirectes-- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè els van viure o bé perquè els van investigar.  

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada. La sèrie està produïda per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory 

El cas Kevin 

El 25 de setembre de 2012 Ana María Aguirre havia quedat a Barcelona. Un contacte del seu marit li havia concertat una reunió amb un funcionari que li aconseguiria d'amagat els papers de residència espanyola per a ella i per al seu fill, el Kevin, de només onze anys. L'Ana María va arribar a l'hora acordada a la benzinera de la Zona Franca on l'havien citada. Una vegada allà va pujar amb el Kevin al cotxe de Sandra Vives, la dona que els havia de portar al lloc on es tramitarien els seus papers. El pla era pagar, rebre la residència i tornar aquella mateixa tarda cap al Port de Sagunt (al Camp de Morvedre, al País Valencià), on la família residia. Però de vegades els plans que semblen més senzills acaben convertint-se en els més complicats.  

En el descampat de Gavà on la Sandra va aturar el cotxe no els esperava cap funcionari. En lloc seu van aparèixer uns encaputxats que van segrestar el petit Kevin. "Ana María, el teu marit deu diners a una gent de Colòmbia, tu ja saps el que has de fer. Són cinc milions d'euros i tens de termini fins al dia 29", li van dir abans de marxar. El que era només una drecera per saltar-se un tràmit s'acabava de convertir en un malson en què l'Ana María i el seu marit havien d'aprendre a confiar contra rellotge en un sistema que havien passat mitja vida intentat burlar. El Kevin tenia només onze anys; els Mossos, quatre dies per trobar-lo amb vida.  

I després, recupera el cas Angi 

El 21 de febrer de 2008 el servei de neteja d'un apartament que es renta a turistes al carrer Camprodon truca a la policia perquè s'han trobat el cos d'una dona estirat al sofà. La noia té una bossa al cap i està totalment nua. No hi ha cap roba al pis, les empremtes han estat netejades i no troben cap documentació personal enlloc. Ha estat un suïcidi, un assassinat o un joc sexual que ha anat massa lluny? El misteri que envolta l'escenari quan els mossos no saben encara qui és la dona es multiplicarà per mil quan aconsegueixen posar-li nom. Res del que expliquen el seus éssers estimats quadra en les primeres hipòtesis que s'havien fet els investigadors. La morta es diu Ana Páez i era una noia amb una vida senzilla i plena de plans de futur. Què ha pogut passar per acabar perdent la vida de la manera que ho ha fet? Si volen tenir èxit en les seves indagacions, els mossos han de començar per reconstruir les últimes hores de l'Ana. I serà completant aquest trencaclosques on els mossos començaran una partida que els farà perseguir a la principal persona sospitosa de la mort de l'Ana a través d'un taulell ple de cotxes de luxe, roba de marca, traïdories, perruques de colors, establiments de prostitució masculina i cases de la zona alta de la ciutat.  

L'audiència, enganxada al true crime 

Les temporades emeses de "Crims" a TV3, de 10, 10 i 4 capítols, han sumat en total 472.000 espectadors, amb una quota del 19,4 %. El programa ha estat líder de la franja. De tots els capítols, els especials dedicats de manera monogràfica al crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona són els que han tingut una audiència més alta, amb 448.000 espectadors, que els situen en el 20,4 % de quota de pantalla. 

"Crims" també acumula una audiència digital a la carta molt important. Els capítols monogràfics de la Guàrdia Urbana de Barcelona, per exemple, han tingut una mitjana setmanal de 93.800 usuaris únics i 249.400 reproduccions en directe i a la carta. Durant aquest període s'han fet 6 milions de reproduccions. En total s'han fet 7,3 milions de reproduccions.  

El vídeo més vist ha estat l'últim capítol, "El crim de la Guàrdia Urbana (part 4): La versió del jurat", amb  430.200 reproduccions.  

A les xarxes socials, el programa té 30.200 seguidors a Twitter i 25.700 a Instagram.  

Anar al contingut