La presència de 3Cat amb 21 produccions omple una nova edició dels premis Zoom

Avui, divendres, s'ha presentat a Igualada la 22a edició dels Premis Zoom que se celebrarà del 21 al 23 de novembre. "Èpic Nails", "La turra", "La travessa", "Pisos d'estudiants", "Especial La sequera. Canvi de cicle", "Sense ficció: La fugida", "Sense ficció: Allà on fa més mal", "Sempre Dharma", "El món de Pepe Rubianes", "Megamix Brutal", "Núñez" i "Futbol modest", "Vintage", "Nudes", "Paneroles", "Les dones i els dies", "30 minuts: Crits silenciats", "Sense ficció: Allà on fa més mal", "El punt D (tercera temporada), "Clímax" i "Fuet" són les produccions participades per 3Cat que opten als Premis Zoom en una nova mostra de la seva funció de motor de l'audiovisual català.

En la roda de premsa de presentació  els codirectors del certamen, Anna Cervera i Jordi Comellas, han desvelat els projectes seleccionats. D'entre el centenar de projectes inscrits, el Zoom n'ha seleccionat 54 que optaran als Premis Zoom, dels quals 21 tenen participació de 3Cat. Els guardons els atorgarà un jurat format per professionals del sector. 

En total, seran cinc les categories que contempla la convocatòria de Premis Zoom: entreteniment, informatius, programes culturals i divulgatius, esports; i ficció. 

La presència de 3Cat com a motor de la indústria audiovisual i de la ficció és àmplia en cada categoria: ENTRETENIMENT ("Èpic Nails", "La turra", "La travessa" i "Pisos d'estudiants" d'EVA); INFORMATIUS ("Especial La sequera. Canvi de cicle", "Sense ficció: La fugida" i "Sense ficció: Allà on fa més mal"); CULTURALS ("Sempre Dharma", "El món de Pepe Rubianes" i "Megamix Brutal"); ESPORTS ("Núñez" i "Futbol modest") i FICCIO SÈRIES ("Vintage" i "Nudes"

D'altra banda, durant la gala també s'entregaran els Premis Showcase Short Forms, amb el premi del Jurat on es troba la producció d'EVA-3Cat "Paneroles" de Barbara Alca; el Premi al Millor Format de TV per la Igualtat de Gènere on estan nominats "Les dones i els dies" de Catràdio, "30 minuts: Crits silenciats", "Sense ficció: Allà on fa més mal" i "El punt D (tercera temporada)";  i les millors produccions en català podran optar al Premi D.O. Catalunya entre les que hi ha les produccions de 3Cat "Històries de la primària", "Èpic Nails", "La turra", "Clímax", "La travessa", "Pisos d'estudiants" i "Fuet" de l'SX3.  

Els Premis Zoom arriben a la seva 22a edició amb rècord d'inscrits. En concret, s'han presentat més de cent propostes audiovisuals provinents de nou països diferents, amb una especial rellevància en el camp de la ficció. La codirectora del Zoom, Anna Cervera, ha celebrat la "bona qualitat" de les propostes i ha dit que ha estat difícil per a ells escollir les 54 produccions que optaran als premis. El certamen se celebrarà del 21 al 23 de novembre a Igualada i la gala de lliurament serà el dissabte al Teatre Municipal de l'Ateneu. Durant els dos dies anteriors es faran activitats escolars i també hi haurà les projeccions KM.0. Es tracta dels únics guardons catalans que premien continguts televisius i digitals d'abast internacional. 

Una de les novetats d'aquest any és que l'organització ha incorporat un nou jurat jove format per estudiants d'instituts d'Igualada. Aquest jurat serà l'encarregat de decidir un dels premis de la gala, concretament el del Showcase de Short Forms, coorganitzat amb Serializados Fest. Enguany el guardó inclou no només pilots, sinó també sèries completes de format curt. 

Zoom Class i entrega de premis 

El Zoom manté les activitats prèvies a l'entrega de premis amb les tradicionals Zoom Class. En concret, els dies 21 i 22 de novembre el teatre de l'Ateneu acollirà unes classes magistrals de formats de televisió impartides per professionals del sector audiovisual on també participaran professionals i produccions de 3Cat, com "Nudes"

D'altra banda, la gala d'entrega de premis tindrà lloc el dissabte 23 de novembre al teatre de l'Ateneu Igualadí i estarà presentada pel periodista i presentador de l'"Atrapa'm si pots" de 3Cat Llucià Ferrer.  

El Zoom va néixer a Igualada l'any 2003 amb l'objectiu de donar visibilitat a la ficció televisiva. De fet, va ser el primer festival de l'Estat que va apostar pel cinema creat especialment per a la petita pantalla. L'any passat la direcció del festival va decidir donar més pes als premis i va deixar de projectar els films de la Secció Oficial com s'havia fet des dels seus inicis. Amb aquest canvi, el certamen va passar de dir-se Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya a anomenar-se Premis Zoom. 

Anar al contingut