Concurs dels vint anys de l'"InfoK"
Concurs dels vint anys de l'"InfoK"

Programa especial de l'"InfoK" per celebrar el 20è aniversari del programa informatiu del canal Super3

Demà, dimecres 16 de juny, a les 20.00, l'"InfoK" oferirà una edició especial per celebrar els seus primers vint anys d'emissió. El programa informatiu infantil del Super3, editat i presentat per Núria Vilanova, surt del plató i es trasllada al CosmoCaixa de Barcelona per compartir amb els infokaires aquest moment tan especial.

El programa "InfoK", l'espai informatiu del canal Super3, celebrarà oficialment demà el seu vintè aniversari amb una edició especial que tindrà com a escenari els jardins del CosmoCaixa de Barcelona i que comptarà amb públic. El programa ha volgut fer un homenatge a tots els "infokaires", personalitzats en una seixantena de nens i nenes de tres grups escolars que hi assistiran.

L'"InfoK" de demà comptarà amb l'actuació especial, enregistrada en directe, del grup Xiula, que interpretarà dos dels seus últims èxits, i també hi haurà molts altres continguts especials, com ara les felicitacions d'un munt de personatges famosos que han volgut compartir aquest moment amb el programa.

Així mateix, també s'explicarà com es fa un "InfoK", amb totes les interioritats i curiositats del programa, i es repassarà la seva història recordant alguns dels moments clau d'aquests vint anys. L'especial de demà també inclourà un reportatge per posar a prova alguns dels presentadors que ha tingut al llarg de la seva història, que seran sorpresos amb algunes intervencions especials, com ara les del tenista Rafa Nadal o l'humorista Carlos Latre.

L'"InfoK" també mostrarà com han respost els infokaires al repte d'interpretar la coreografia "L'InfoK celebra 20 anys", que han creat expressament els alumnes de l'Acadèmia Coco Comín. El programa també visitarà una escola que habitualment utilitza els continguts de l'"InfoK" com a eina de treball i reflexió a l'aula, i es parlarà amb un grup d'infokaires per saber què és el que més els agrada del programa.

 

20 anys de l'"InfoK": la referència informativa infantil de les famílies i de les escoles

L'informatiu "InfoK", del canal Super3, dirigit i presentat per Núria Vilanova, va celebrar el 23 d'abril passat, diada de Sant Jordi, el vintè aniversari. Al llarg d'aquesta llarga trajectòria, el programa s'ha convertit en el referent informatiu de nens i nenes, ja sigui a casa o als centres escolars, on els reportatges de l'"InfoK" es fan servir, sovint, com a suport educatiu. En aquests 20 anys, l'espai del Super3 ha rebut tota mena de reconeixements i premis, l'últim dels quals, el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió. I l'última temporada, l'"InfoK" ha batut rècords de participació i visualització en entorns digitals, i s'ha convertit en un dels programes amb més usuaris únics de tota la televisió catalana.

A llarg d'aquestes dues dècades de trajectòria, l'"InfoK" ha repassat tota l'actualitat informativa explicada als més petits. Notícies relacionades amb els conflictes internacionals, la ciència, la política, el medi ambient, la cultura o l'economia, entre d'altres. Qualsevol notícia que s'ha tractat als informatius d'adults ha estat susceptible de ser explicada a l'"InfoK". Això sí, afegint-hi sempre el context històric, científic, geogràfic o cultural necessaris per convertir qualsevol d'aquests esdeveniments en fets molt més comprensibles i pedagògics, tant per al públic infantil com per al públic adult en general. El llenguatge utilitzat és clar, en cap cas simple, i les imatges que il·lustren les diferents notícies se seleccionen escrupolosament perquè siguin adequades per a totes les edats.

Presentat actualment per Núria Vilanova, per l'"InfoK" hi han passat altres professionals reconeguts de TV3, com Núria Solé, Mireia Segú, Jordi Gil, Manel Alías, Jordi Bentanachs, Anna Arboix, Lluís Marquina i Laia Servera.

A més de Núria Vilanova, l'equip actual del programa està format per onze professionals més. L'equip de realització l'integren Marta Tobajas, Josep Surroca i Lluís Xufré. La producció va a càrrec de Carles Rubio i l'equip de redacció està format per Jordi Aguilera, cap d'edició, i Núria Casals, Miquel Piris, Anna Arboix, Irene Blay i Oriol Company.

 

Els nens i les nenes, els autèntics protagonistes

Una de les característiques més destacades de l'"InfoK" és que sempre ha donat veu, sistemàticament i en gairebé tots els temes tractats, als nens i nenes, per tal que puguin opinar, participar i involucrar-se en el que passa al seu entorn. A través de la pàgina web, que és una eina clau en la comunicació entre el programa i els espectadors, també s'incentiva la participació, ja sigui en forma de concursos, enquestes, preguntes o interaccions de tot tipus.

El programa disposa de diverses seccions de participació, com l'espai "Explica'ns coses", un punt d'interacció constant amb els infokaires, que hi adrecen dubtes, preguntes o missatges dirigits a altres nens i nenes. En aquesta secció, els infokaires també poden dirigir les seves preguntes als experts, com ara metges o responsables de seguretat o d'educació. També està en marxa una altra secció dedicada a les aficions dels infokaires, en què els nens i nenes animen la resta a apassionar-se per diverses aficions, com el col·leccionisme de minerals, l'astronomia, la meteorologia o el dibuix, per exemple.

Una de les últimes accions participatives que ha tingut més èxit ha estat el concurs per triar el nom del primer nanosatèl·lit de la Generalitat. Prop de 10.000 nenes i nens d'arreu del territori van participar en aquest concurs organitzat per l'informatiu infantil del canal Super3. El nom triat va ser "Enxaneta" i, des del 22 de març, aquest nanosatèl·lit es passeja per l'espai amb el nom escollit pels infokaires.

 

Edicions monogràfiques

Sempre que l'actualitat ho ha reclamat, l'"InfoK" ha ofert edicions especials del programa dedicades monogràficament a un tema, com, per exemple, al canvi climàtic, al Dia de la Dones, a les malalties minoritàries, als menors estrangers no acompanyats, als virus i vacunes, a la tornada a l'escola o a les fake news. L'"InfoK" és un programa que s'utilitza sovint a les escoles com a material pedagògic i, en el cas dels especials, aquest ús s'hi multiplica.

 

Rècords d'audiència digital

El març de l'any passat, l'"InfoK" es va situar, per primera vegada, al capdavant del rànquing dels programes més vistos a TV3alacarta. També va ser el primer cop que un programa de "target" infantil se situava com l'espai més vist a la carta de tota la CCMA. Des d'aleshores, l'"InfoK" ha continuat batent rècords de participació i visualització en entorns digitals, i s'ha convertit en un dels programes amb més usuaris únics de tota la televisió catalana.

 

Un espai àmpliament premiat

Al llarg de la seva història, l'"InfoK" ha rebut nombrosos reconeixements. Els més recents han estat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió, el Premi Jaume d'Urgell de la ciutat de Balaguer, el dels editors de revistes i diaris digitals APPEC i una menció als premis CIRCOM de la televisió europea.

Aquest guardons s'afegeixen a una llarga llista de premis que ha rebut el programa al llarg de la seva història, com, per exemple, el Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens (2005), el Premi Ràdio Associació de Catalunya (2006), el Premi Anual al Periodisme Social en Televisió del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona (2016), el Premi de Curts Científics en el certamen "Ciencia en acción" (2016), el Premi Marta Mata 2017 de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, el Premi Zapping 2017 com a millor programa informatiu (i finalista en aquesta categoria en tres edicions), o la menció com a finalista al Japan Prize dins de la categoria de Primària de la Divisió Audiovisual.

 

super3.cat/infok

super3.cat

facebook/super3

instagram/super3

 

Anar al contingut