"Punt de no retorn", finalista als Premis Rory Peck de periodisme independent

El primer capítol de "Punt de no retorn", la sèrie d'autor de Raül Gallego Abellán produïda per 3Cat, ha estat escollit com a finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, uns guardons que valoren el talent i l'esforç de periodistes i documentalistes independents d'arreu del món.

La sèrie també serà present als Lovie Awards, els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet.

El 15 de novembre, a Londres, se celebrarà la 28a edició dels Premis Rory Peck de periodisme independent. Aquell dia se sabrà si Raül Gallego Abellán s'emporta el guardó en la categoria de millor reportatge de notícies pel primer capítol de la sèrie de "short docs" "Punt de no retorn". Aquesta categoria reconeix el treball dels periodistes independents que, més enllà de la immediatesa d'una notícia, elaboren reportatges que ofereixen una mirada profunda sobre aquesta. Gallego competirà en la categoria amb dos reportatges més, un de The Guardian i l'altre de la BBC.

"Dins la Jihad Islàmica palestina i l'alternativa a les armes", el capítol que ha estat triat com a finalista, Gallego va tenir accés exclusiu als militants més buscats per les forces de seguretat d'Israel: les brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica del camp de refugiats de Jenin, i es preguntava, com l'actualitat està demostrant, si estem en un punt de no retorn del conflicte entre Israel i Palestina.

A més, la sèrie també tindrà presència als Lovie Awards d'enguany, on rebrà menció especial en dues de les categories del certamen, les corresponents a Servei Públic i activisme i Notícies i Política. Els Lovie Awards són els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet i constitueixen un reconeixement internacional de primer nivell.

"Punt de no retorn", que fins ara ha produït també un capítol gravat al Japó per la utopia de la intel·ligència artificial i un altre que captava el testimoni de la vida als campaments de refugiats al nord de França, és una de les grans apostes pels continguts digitals de qualitat de 3Cat. Amb una narrativa documental intimista i innovadora, la sèrie reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta i ho fa únicament amb la veu dels protagonistes de cada història.

tv3.cat/punt-de-no-retorn

#PuntNoRetornTV3

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut