Tota l'actualitat esportiva del cap de setmana, a 3Cat

El Mundial de Clubs d'handbol, amb la participació del Barça, a Esport3

El Barça d'handbol disputa una nova edició del Mundial de clubs, que en aquesta ocasió se celebra a El Caire (Egipte) del 27 de setembre al 3 d'octubre.

Nou equips de cinc continents lluitaran pel títol, els campions d'Àsia, Àfrica, Europa, Oceania, Amèrica del Sud i Central i Amèrica del Nord i el Carib.

En la primera fase, el Barça s'enfrontarà a la Universitat de Sydney i l'Al Ahly egipci, l'equip amfitrió. Els possibles rivals dels blaugrana en semifinals serien el Magdeburg alemany, que ha guanyat les tres últimes edicions, o el Veszprém hongarès.

Esport3 oferirà aquest dissabte el Barça-Universitat de Sydney a les 18.55 i el Barça-Ah Ahly, diumenge també a les 18.55. Les semifinals es jugaran el dimarts 1 d'octubre i la final, el dijous 3 d'octubre.

Els comentaris dels partits seran de Joan Ramon Vallvé, amb l'anàlisi tècnica de l'excapità blaugrana Víctor Tomàs.

La final a quatre de la Lliga Catalana d'hoquei patins, divendres i diumenge, a Esport3 i 3Cat

La Lliga Catalana és el tret de sortida a les competicions estatals d'hoquei patins. Enguany arriba a la 20a edició en una final a quatre que es disputarà a El Vendrell, i amb l'absència de clubs importants com el Barça, el Reus o el Noia, que han jugat la lligueta prèvia sense alguns jugadors internacionals que participaven al Mundial d'Itàlia. La primera semifinal enfrontarà el Pons Lleida i el Calafell, divendres, a les 18.40. Imbatuts a la lligueta, els lleidatans van superar el Barça i el Caldes, mentre que el Calafell també es va imposar a Voltregà, Vic i Vilafranca.

La segona semifinal la jugaran el Senergy Sant Just i l'Igualada Rigat, a les 20.40. Els del Baix Llobregat han eliminat al Noia i l'Alcoi per ser a la final a quatre, mentre que els igualadins han fet el mateix amb Alpicat i Reus.

Els vencedors es trobaran a la final de diumenge, a les 11.50.

Els comentaris seran de Joan Ferran i l'anàlisi tècnica, del seleccionador masculí Jordi Camps.

El partit de la Primera RFEF entre el Nàstic i la Reial Societat B, a Esport3

Després d'encaixar la primera derrota de la temporada al camp del Barakaldo, divendres passat, el Nàstic afronta un test exigent per enganxar-se de nou a la zona alta de la classificació de Primera RFEF. El visita, al Nou Estadi, la Reial Societat B, en un partit que Esport3 i 3Cat oferiran en directe diumenge a les 17.00.

Els granes, invictes fins la passada jornada, estan dos punts per sota dels donostiarres a la classificació. Superada la "maledicció dels penals", Joan Oriol va transformar a Amorebieta el primer penal a favor dels granes en 539 dies, ara la parròquia tarragonina espera veure el primer gol d'un dels nous fitxatges aquesta temporada, Antoñín Cortés. Tot i estar construint una interessant societat amb Pablo Fernández, el malagueny encara no ha vist porta en cinc jornades.

La Reial Societat ha marcat pocs gols però també n'ha encaixat molt pocs; les seves tres victòries han estat per 1-0, la seva única derrota (contra el Sestao) va ser per 0-1 i el seu únic empat ha estat a un. Com tots els filials, s'ha renovat amb futbolistes que l'any passat estaven al segon filial o fins i tot al juvenil "txuri-urdin", però que, a diferència d'altres filials, acumulen molts anys a Zubieta. Un dels jugadors utilitzats pel tècnic Sergio Francisco (exjugador del Nàstic la temporada 2004-05) és Álex Marchal, fill del recordat Ismael Marchal "Irurzun", menut mitja punta navarrès que va assolir l'ascens a Primera amb el Nàstic el 2006.

Els comentaris seran de Jordi Sunyer, i l'anàlisi tècnica, d'Alberto Manga.

El campionat del món de ral·lis de Xile, a Esport3

Aquest cap de setmana es disputarà l'onzena prova del campionat del món de ral·lis, des de Xile.

Aquest serà l'últim ral.li de terra de la temporada i és la tercera edició en què forma part del calendari del mundial.

El pilot belga de Hyundai, Thierry Neville, té opcions matemàtiques d'aconseguir el seu primer títol mundial. Per fer-ho ha de fer una actuació brillant i esperar que els rivals tornin a fallar com va passar a Grècia ara fa tres setmanes, on tres pilots de Hyundai van aconseguir pujar als tres graons del podi.

Els comentaris seran de Sebas Roca.

 

Anar al contingut