La nostra constel·lació d'estrelles de la música il·luminaran les nits de divendres
La nostra constel·lació d'estrelles de la música il·luminaran les nits de divendres
QUE COMENCI L'ESPECTACLE!

100 jutges, 24 talents i un sol guanyador: tot el que has de saber sobre "Zenit"

S'ha fet esperar, però l'estrena de "Zenit" ja és aquí. Coneix els detalls del xou musical en què 24 concursants lluitaran per conquistar totes les generacions i convertir-se en l'artista intergeneracional. Tant el públic de plató com el de casa hi tindran un paper fonamental!

La música no entén d'edats ni d'èpoques. I amb "Zenit", aquesta màxima es fa realitat. A partir del 4 d'octubre, la nostra pròpia constel·lació d'estrelles de la música il·luminaran les nits de divendres amb el nou talent show intergeneracional de 3Cat.

Però, per brillar encara més, serà imprescindible la vostra col·laboració, la del públic present a plató i la dels espectadors que gaudireu de l'espectacle des de casa. Vols saber com funcionarà tot plegat?
 

 

Èxits que es reinventen

Els 24 concursants ja estan preparats per saltar a l'escenari, on hauran de demostrar el seu talent no només cantant, sinó també trencant motlles. I què vol dir, això? Doncs que hauran de triar cançons que sedueixin totes les generacions (boomer, X, Y i Z), reinventar-les amb ritmes sorprenents i crear actuacions que deixin el públic bocabadat. Qui s'acabarà convertint en el gran artista intergeneracional de la temporada?

Així que els divendres ja tens cita! Podràs gaudir d'un xou musical en directe, presentat per Miki Núñez, que combina emoció, diversió i, per descomptat, molt d'entreteniment. I aquí ve la millor part: els espectadors podran canviar el curs del programa amb el seu vot des de casa. Sabem que en tens ganes, així que t'expliquem tots els elements que has de saber abans de l'estrena de "Zenit"! Que comenci l'espectacle!  

Un plató dividit en quatre generacions  

A "Zenit", el concepte de generació és el fil conductor que uneix tots els protagonistes del programa. Tant els concursants com el jurat, els capitans i els espectadors es reparteixen en quatre grans grups, cadascun amb la seva pròpia perspectiva musical:

  • Boomers: més de 60 anys  
  • Generació X: de 44 a 59 anys  
  • Generació Y: de 28 a 43 anys  
  • Generació Z: menys de 27 anys

Aquests grups d'edat estan liderats per quatre capitans: la Suu, el Lildami, la Gisela i el Joan Reig. Són artistes molt coneguts i estimats pel públic que tindran un paper crucial: ser portaveu del seu equip generacional i valorar les actuacions dels artistes.

El públic vota cada actuació

El jurat està format per 100 persones que alhora són el públic del programa, i estan dividits en quatre grups que representen les quatre generacions. D'aquesta manera, cada grup compta amb 25 jutges.

Una vegada l'artista hagi fet la seva actuació, és el torn del públic del plató. Els quatre grups d'edat votaran fent servir un potenciòmetre, un dispositiu amb el qual poden atorgar a l'artista entre 1 i 25 punts. D'aquesta manera, obtindrem una puntuació sobre 100, dividida per generacions.

L'artista tindrà l'oportunitat de millorar la seva nota cantant al karaoke una de les cançons que li proposi la generació que més baix l'hagi votat. En acabar de cantar, la generació en qüestió tornarà a votar i veurem si la nota millora o queda tal i com estava.

La teva participació serà decisiva

Des de casa, els espectadors de "Zenit" també hi tenen molt a dir. Després de cada actuació, mitjançant un codi QR en pantalla, podràs votar l'artista atorgant-li de 10 a 25 punts. Al final de les quatre actuacions de cada ronda, descobrirem qui ha estat l'artista més votat a les llars catalanes i sumarà 5 punts extra al rànquing global.

 

L'estratègia i l'escenografia: elements importants

Les actuacions musicals són el gran atractiu de "Zenit". Cada setmana, els concursants seleccionen i preparen una cançó amb l'objectiu de captar l'atenció de tots els grups generacionals. Si volen triomfar, hauran de pensar estratègicament quina cançó defensaran.

Alguns s'atreviran a versionar himnes coneguts, però canviant-los de gènere musical, com una cançó pop de Dua Lipa convertida en un tema funk, o un èxit de Donna Summer adaptat al ritme country. Altres concursants s'arriscaran a interpretar cançons d'altres generacions i crearan combinacions inesperades.

A més, els artistes explicaran a càmera per què han triat la cançó i quina posada en escena tenen pensada, alhora que justificaran per què creuen que la seva proposta és una aposta guanyadora. Imagina un boomer cantant trap o un jove de la generació Z reinterpretant un gran clàssic.

Aquest talent show musical serà una magnífica oportunitat perquè les generacions més joves descobreixin artistes que han deixat empremta en la música, mentre que els més grans podran conèixer nous talents que han emergit del món digital i les xarxes socials. Prepareu-vos per gaudir d'un espectacle que connectarà edats i estils!

 

Anar al contingut