13 receptes fàcils de cuina vegetariana per recórrer el món
La dieta vegetariana cada vegada està més de moda, però no tothom l'aplica bé. D'entre els principals errors que es cometen hi ha el fet de menjar amb poca varietat. La solució? Tenir a mà una una bona tria de receptes. I si, a més més, permeten tancar els ulls i viatjar... molt millor!
La cuina vegetariana no és avorrida, això ja ho saben els que han decidit optar per aquesta dieta. Però encara hi ha carnívors empedreïts que dubten que hi hagi plats sense proteïna animal que puguin fer les delícies del paladar. Aquesta actitud, per sort, cada vegada és més minoritària i el vegetarianisme ha deixat de ser una moda per convertir-se en "mainstream". De fet, diversos llocs arreu del món han decretat els dijous com a dia vegetarià i tant restaurants com menjadors escolars canvien el seu menú habitual per un de vegetarià.
Et vols unir als dijous vegetarians? Vols passar-te totalment a la dieta sense proteïna animal? Tens a mà un munt de receptes vegetarianes que et facilitaran la feina. Celebrem el Dia Mundial del Vegetarianisme, amb un recull de 13 receptes vegetarianes sortides dels fogons de Marc Ribas a "Cuines" i que procedeixen d'arreu del món. Arrenquem en terres europees, volem a l'Orient, seguim pel Carib i acabem al Marroc.
1. Escalivada d'hivern (Catalunya)
L'escalivada és boníssima i, el millor de tot, és que no només la pots fer amb verdures d'estiu. Marc Ribas en proposa una amb carbassa, carxofes i altres verdures més típiques d'hivern.
2. Canelons d'espinacs a la catalana (Catalunya)
Un clàssic de la cuina d'aquí que sembla molt més complicat del que realment és. Uns canelons absolutament vegetarians amb un contrast de gustos gràcies a les panses.
3. Espaguetis vegetals amb pesto (Itàlia)
Una recepta que presenta les verdures d'una manera molt original, en forma d'espaguetis. Perfectes per a tothom i, sobretot, ideals perquè els nens i nenes se les mengin sense protestar massa.
4. Lasanya de ceba i cigrons (Itàlia)
Una recepta que ofereix els aminoàcids essencials que l'organisme necessita gràcies a la combinació de pasta, llegums i làctics. Una bona alternativa perquè les persones vegetarianes assegurin la proteïna.
5. Espaguetis "aglio olio" (Itàlia)
L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània, tot i que se'n consumeix molt poca quantitat. Una recepta per aprofitar-lo al màxim, ja que se li atribueixen moltes propietats.
6. Mussaca d'hivern (Grècia)
La mussaca s'acostuma a fer amb albergínia, però quan no n'hi ha també la podem fer amb una base de patates.
7. Tempeh amb verdures (Indonèsia)
El tempeh és un derivat de la soja no tan conegut com el tofu o el miso. Es fa amb soja fermentada, manté les proteïnes i, a més a més, té pocs greixos i els que té, són bons. Tampoc té colesterol i té força calci. En aquesta recepta, Marc Ribas el fa saltat amb verdures.
8. Pastís japonès de formatge (Japó)
Unes postres amb ingredients làctics abundants, riques en calci i en vitamina D, tots dos nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.
9. Ramen vegetal (Japó)
Un ramen que incorpora l'alga Kombu, una de les més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.
10. Wok de verdures (Xina)
Marc Ribas convida a descobrir nous vegetals. En aquest wok utilitza api-rave o celerí, ric en potassi i en altres sals minerals.
11. Arròs a la cubana vegà (Cuba)
Combinar cereals i llegums millora el valor nutricional de les proteïnes que conté el plat. Aquesta recepta és, sense cap mena de dubte, una opció perfecta.
12. Tabule (Marroc)
El cuscús aporta una quantitat considerable de proteïnes, en forma de gluten. Per tant, aquesta recepta no és apte per a persones celíaques.
I per acabar
un bon acompanyament per a totes les receptes.
13. Amanida de poma i formatge fresc
Una bona amanida per acompanyar qualsevol dels plats vegetarians de la llista. A més, la polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per a trastorns intestinals.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina