La mussaca d'hivern, un plat vegetarià
Plats vegetarians per viatjar amb el paladar
La cuina vegetariana no és avorrida

13 receptes fàcils de cuina vegetariana per recórrer el món

La dieta vegetariana cada vegada està més de moda, però no tothom l'aplica bé. D'entre els principals errors que es cometen hi ha el fet de menjar amb poca varietat. La solució? Tenir a mà una una bona tria de receptes. I si, a més més, permeten tancar els ulls i viatjar... molt millor!

Anna Garcia Lozano

La cuina vegetariana no és avorrida, això ja ho saben els que han decidit optar per aquesta dieta. Però encara hi ha carnívors empedreïts que dubten que hi hagi plats sense proteïna animal que puguin fer les delícies del paladar. Aquesta actitud, per sort, cada vegada és més minoritària i el vegetarianisme ha deixat de ser una moda per convertir-se en "mainstream". De fet, diversos llocs arreu del món han decretat els dijous com a dia vegetarià i tant restaurants com menjadors escolars canvien el seu menú habitual per un de vegetarià.

Et vols unir als dijous vegetarians? Vols passar-te totalment a la dieta sense proteïna animal? Tens a mà un munt de receptes vegetarianes que et facilitaran la feina. Celebrem el Dia Mundial del Vegetarianisme, amb un recull de 13 receptes vegetarianes sortides dels fogons de Marc Ribas a "Cuines" i que procedeixen d'arreu del món. Arrenquem en terres europees, volem a l'Orient, seguim pel Carib i acabem al Marroc.  

 

1. Escalivada d'hivern (Catalunya)

Escalivada d'hivern

L'escalivada és boníssima i, el millor de tot, és que no només la pots fer amb verdures d'estiu. Marc Ribas en proposa una amb carbassa, carxofes i altres verdures més típiques d'hivern.

 

2. Canelons d'espinacs a la catalana (Catalunya)

Canelons d'espinacs a la catalana

Un clàssic de la cuina d'aquí que sembla molt més complicat del que realment és. Uns canelons absolutament vegetarians amb un contrast de gustos gràcies a les panses.


3. Espaguetis vegetals amb pesto (Itàlia)

Espaguetis vegetals amb pesto

Una recepta que presenta les verdures d'una manera molt original, en forma d'espaguetis. Perfectes per a tothom i, sobretot, ideals perquè els nens i nenes se les mengin sense protestar massa.


4. Lasanya de ceba i cigrons (Itàlia)

lasanya de ceba i cigrons

Una recepta que ofereix els aminoàcids essencials que l'organisme necessita gràcies a la combinació de pasta, llegums i làctics. Una bona alternativa perquè les persones vegetarianes assegurin la proteïna.
 

5. Espaguetis "aglio olio" (Itàlia)

Espaguetis "aglio olio"

L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània, tot i que se'n consumeix molt poca quantitat. Una recepta per aprofitar-lo al màxim, ja que se li atribueixen moltes propietats.


6. Mussaca d'hivern (Grècia)

Mussaca d'hivern

La mussaca s'acostuma a fer amb albergínia, però quan no n'hi ha també la podem fer amb una base de patates.
 

7. Tempeh amb verdures (Indonèsia)

tempeh de verdures

El tempeh és un derivat de la soja no tan conegut com el tofu o el miso. Es fa amb soja fermentada, manté les proteïnes i, a més a més, té pocs greixos i els que té, són bons. Tampoc té colesterol i té força calci. En aquesta recepta, Marc Ribas el fa saltat amb verdures.

 

8. Pastís japonès de formatge (Japó)

Pastís japonès de formatge

Unes postres amb ingredients làctics abundants, riques en calci i en vitamina D, tots dos nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.


9. Ramen vegetal (Japó)

Ramen vegetal

Un ramen que incorpora l'alga Kombu, una de les més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.

 

10. Wok de verdures (Xina)

Wok de verdures

Marc Ribas convida a descobrir nous vegetals. En aquest wok utilitza api-rave o celerí, ric en potassi i en altres sals minerals.

 

11. Arròs a la cubana vegà (Cuba)

Arròs a la cubana vegà

Combinar cereals i llegums millora el valor nutricional de les proteïnes que conté el plat. Aquesta recepta és, sense cap mena de dubte, una opció perfecta.

 

12. Tabule (Marroc)

Tabule

El cuscús aporta una quantitat considerable de proteïnes, en forma de gluten. Per tant, aquesta recepta no és apte per a persones celíaques.

 

I per acabar… un bon acompanyament per a totes les receptes.
 

13. Amanida de poma i formatge fresc

Amanida de poma i formatge fresc

Una bona amanida per acompanyar qualsevol dels plats vegetarians de la llista. A més, la polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per a trastorns intestinals.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut