Vuit receptes amb figues per a aquesta tardor
Gaudeix dels beneficis de les figues amb aquesta sèrie de receptes que et permetran obtenir plats deliciosos i saludables
1. Batut de figues i xirivia
Encara que les figues i la xirivia no són una combinació que veiem de manera habitual, funcionen sorprenentment bé, així que per què no fer-ne un batut? El resultat d'aquesta recepta és una beguda refrescant, saludable i plena de nutrients, ideal per a aquells que volen provar alguna cosa diferent dels batuts tradicionals. Si ho proves, et sorprendrà!
2. Figues i borraines
Aquest plat tradicional de les Terres de l'Ebre combina la dolçor de les figues seques amb la frescor de les fulles de borraina. Amb una pasta lleugera, tot es fregeix fins a obtenir una textura daurada. Les figues es cobreixen amb sucre, mentre que les borraines es poden acabar amb mel de taronger. Una elecció perfecta i fàcil de fer per a qualsevol celebració, que aportarà un toc especial i saborós a la taula!
3. Copa de figues amb formatge
La combinació de figues i formatge ha sigut una d'aquelles que ha sabut resistir l'arribada de postres com el cheesecake o el coulant i és d'aquells sabors clàssics que portem en l'ADN mediterrani. Com es fa? És molt fàcil: amb aquests tres passos, el tindràs enllestit de seguida!
- Talla a daus 3 figues. Posa-les en un pot juntament amb 20 g de sucre i 15 ml d'aigua. Cou-les 5 minuts a foc mitjà-alt removent perquè no s'enganxin. Si cal, sempre s'hi pot afegir una mica més d'aigua. Un cop cuites, aixafa-les amb una forquilla.
- Talla 30 g de formatge rul·lo de cabra, descarta'n la pela i esmicola-la. Posa'l en un bol juntament amb 100 g de formatge d'untar i barreja-ho bé.
- Posa en una copa una cullerada de la melmelada de figues, una de la barreja de formatges i repeteix-ho. Finalment, posa-hi canyella en pols per sobre. Ja es pot servir.
4. Coca de sobrassada amb figues
Una altra opció per aprofitar que és temporada de figues és fer-ne una coca! A més, és ràpida de fer, ja que en menys de 30 minuts la tindràs feta. Només cal seguir els següents passos:
- Talla la làmina de pasta de full amb la forma que vulguis. Posa-la a la safata del forn i punxa-la tota perquè la pasta de full no creixi.
- Posa-la al forn, al prestatge del mig, a una temperatura de 180° amb l'escalfor de dalt i baix i el ventilador. Un cop estigui torrada, treu-la del forn.
- Treu la pasta del full ja cuita i reserva-la fins una mica abans que vulguem menjar la coca.
- Uns minuts abans de menjar-ho posa-hi a sobre uns trossos de sobrassada, una mica de formatge gorgonzola i torna a posar la coca al forn per escalfar-ho.
- Treu-la del forn i hi posa les figues tallades a grills, un raig de mel i una flor de sal.
5. Neules amb figa
Tot i que les neules són tradicionalment associades amb les festes de Nadal, nosaltres creiem que es mereixen que en gaudim tot l'any. Per això, et proposem una manera deliciosa i original de preparar-les que segur que et farà llepar els dits: farcides amb figues!
6. Ensaïmades farcides de figues
No cal esperar a una ocasió especial per gaudir d'una bona ensaïmada. I si la fem encara més especial farcint-la amb melmelada de figues?
Preparar-la és força senzill i el resultat és irresistible. Per fer la melmelada comença tallant les figues hidratades en trossos petits i posa'ls en un recipient a foc molt baix. Afegeix-hi una cullerada de mantega i una mica del suc en què s'han hidratat. Remena suaument fins que obtinguis una melmelada espessa i amb un sabor exquisit.
Quan la melmelada estigui llesta, només has de farcir l'ensaïmada amb ella!
D'aquesta manera transformaràs l'ensaïmada clàssica en un dolç encara més deliciós que pots gaudir en qualsevol moment del dia. Sigui per a un esmorzar especial, una tarda de cafè o simplement per donar-te un caprici.
7. Figues amb mató
Les figues amb mató són unes postres ràpides, fresques i plenes de contrastos que es preparen en un tres i no res. En menys de 10 minuts, tindràs un plat elegant i amb molta personalitat.
Un truc: per donar-hi un toc especial, barreja en un bol una cullerada de mel de bosc amb un raig de crema balsàmica i afegeix aquesta salseta sobre el mató i les figues tallades. I per donar-hi un acabat aromàtic, decora el plat amb unes fulles de farigola fresca. Així de fàcil és crear unes postres vegetarianes elegants i irresistibles.
8. Pastís de formatge i nous (amb figues)
El pastís de formatge i nous és un clàssic dels Estats Units, però en aquesta recepta li donem un toc ben català. En lloc de fer servir el formatge crema habitual, optem pel tupí, un formatge tradicional de les terres catalanes que aporta una textura suau i un sabor únic. I per donar-hi el toc final, hi afegim figues fresques com a cirereta del pastís. T'animes a preparar aquest pastís i descobrir una nova manera de gaudir d'un clàssic?
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina