Gastronomia

Can Fabes i Sant Celoni, al "Cuines"

Xavier Pellicer, xef de Can Fabes, ens cuinarà quatre plats adaptats per poder-los fer a les cases, com una carbassa musqueé amb mató i crema o un original capuccino de castanyes amb brou d'aviram.

El restaurant de la família del desaparegut Santi Santamaria, Can Fabes, i dos amateurs de Sant Celoni seran els protagonistes d'aquesta setmana del programa "Cuines".

Can Fabes, el primer restaurant català que va tenir les preuades tres estrelles de la guia Michelin, no havia estat mai, en 15 anys d'història, al programa "Cuines".

La setmana del 12 de desembre ens visita el Xavier Pellicer, xef i codirector de Can Fabes, ara amb dues estrelles a la guia Michelin del 2012, amb una carta renovada i amb molta il·lusió per afrontar el futur. Xavier Pellicer, que dóna molta importància als productes de proximitat, com les verdures biodinàmiques de Vallgorguina, cuinarà quatre plats, i, com sempre al "Cuines", adaptats per poder-los fer a les cases.

Dilluns ens farà el plat de mongeta del ganxet tendra, bacallà i ou de guatlla. Dimarts cuinarà la carbassa musqueé amb mató i crema. Dimecres serà el torn del capuccino de castanyes amb brou d'aviram. I, per acabar, dijous, Xavier Pellicer elaborarà la truita de riu del Pirineu marinada, amb escarola rostida i salsa d'ametlles.

Joan Baixas, director de teatre, i el seu amic, Toni Martorell, de Sant Celoni, seran els protagonistes del divendres, en l'espai "Cuina de casa".

Aquests dos amics, que sovint es reuneixen per cuinar junts, s'atreviran a fer-ho pel "Cuines" amb els ous amb ceba i rossinyols.

Anar al contingut