Nova temporada de "GR Pirineus"
En el primer capítol, Marc de las Heras va del pla de Corts a la vall d'Àssua.
Divendres 22 de febrer, el canal 33 estrena la nova temporada de "GR Pirineus". Després de la reemissió de l'últim capítol de la primera etapa (22.00) ofereix el que obre la segona: "Seguint el curs de la xisqueta", que porta Marc de las Heras del pla de Corts a la vall d'Àssua.
A lloms d'una bicicleta, a peu, en cotxe, en globus o amb mil i un mitjans, Marc de las Heras continua amb la seva descoberta de Catalunya més desconeguda, acompanyat de personatges anònims, que mostren les parts més autèntiques, emblemàtiques i humanes del nostre país.
El seu gran recorregut començarà per la zona nord: els Pirineus i els Prepirineus, l'univers on hi ha els nostres orígens. Després tirarà cap al sud: la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, un viatge apassionant que descobrirà alguns dels racons més amagats d'aquesta terra.
Rutes que proposen viure la tradició, la història, la cultura, el folklore, els costums populars, els oficis tradicionals, els esports d'aventura, els llocs més insòlits i la gastronomia... Catalunya no s'ha de veure, s'ha de viure! I això és el que s'intenta: fer viure experiències úniques, carregades d'emocions, que traspassen la pantalla.
Els Pirineus als peus (22.00)
La programació doble de divendres comença per l'últim capítol de la temporada passada, "Els Pirineus als peus".
La ruta porta el Marc de las Heras des de Saldes fins a la Seu d'Urgell. En total, uns 65 km, repartits en tres jornades, fets a peu, en cotxe i amb els Pirineus als nostres peus.
I el Marc comença fort: pujant al Pedraforca! Un cim especial. La primera nit la passa al refugi Lluís Estasen i, l'endemà, corona aquest símbol del muntanyisme català amb un expert muntanyenc. De baixada passa per Gósol, un poble encantador, segueix per Josa i fa nit a Tuixén, on visita el museu de les trementinaires.
La tercera jornada d'aquest utòpic GR el Marc matina per anar fins a Ossera, el lloc ideal per comprar-hi herbes remeieres. Segueix per Sorribes, el Ges i, finalment, arriba a la Seu d'Urgell, on aprèn com es fa un dels millors formatges de vaca del món, que després ven al mercat de Sant Ermengol; i on es topa amb un concertista, que el convida al Festival de Música Antiga dels Pirineus. Un menú molt complet!
Seguint el curs de la xisqueta (22.30)
Per inaugurar la nova temporada del programa, el Marc segueix el rastre de la xisqueta, l'ovella típica d'aquesta zona del Pirineu, a través d'un viatge que va del pla de Corts a la vall d'Àssua, i que descobreix alguns dels indrets més espectaculars del Baix Pallars.
La ruta que segueix comença a l'estany de Montcortés i passa per Peramea, Gerri de la Sal, el congost de Collegats, Baro, Montardit de Baix, Sort, Rialp, Altron, Caregue i acaba a Llessui.
Durant el trajecte aprèn com es tenyeix la llana amb tints naturals, fa barranquisme al barranc de l'Infern, descobreix en què consisteix l'Escola de Pastors, puja en bici per la vall d'Àssua, cuina pollastre de corral a Casa Bellera i coneix una pastora poc convencional que el porta al Triador, la baixada de 4.000 ovelles després de passar tot l'estiu dalt de la muntanya.
A lloms d'una bicicleta, a peu, en cotxe, en globus o amb mil i un mitjans, Marc de las Heras continua amb la seva descoberta de Catalunya més desconeguda, acompanyat de personatges anònims, que mostren les parts més autèntiques, emblemàtiques i humanes del nostre país.
El seu gran recorregut començarà per la zona nord: els Pirineus i els Prepirineus, l'univers on hi ha els nostres orígens. Després tirarà cap al sud: la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, un viatge apassionant que descobrirà alguns dels racons més amagats d'aquesta terra.
Rutes que proposen viure la tradició, la història, la cultura, el folklore, els costums populars, els oficis tradicionals, els esports d'aventura, els llocs més insòlits i la gastronomia... Catalunya no s'ha de veure, s'ha de viure! I això és el que s'intenta: fer viure experiències úniques, carregades d'emocions, que traspassen la pantalla.
Els Pirineus als peus (22.00)
La programació doble de divendres comença per l'últim capítol de la temporada passada, "Els Pirineus als peus".
La ruta porta el Marc de las Heras des de Saldes fins a la Seu d'Urgell. En total, uns 65 km, repartits en tres jornades, fets a peu, en cotxe i amb els Pirineus als nostres peus.
I el Marc comença fort: pujant al Pedraforca! Un cim especial. La primera nit la passa al refugi Lluís Estasen i, l'endemà, corona aquest símbol del muntanyisme català amb un expert muntanyenc. De baixada passa per Gósol, un poble encantador, segueix per Josa i fa nit a Tuixén, on visita el museu de les trementinaires.
La tercera jornada d'aquest utòpic GR el Marc matina per anar fins a Ossera, el lloc ideal per comprar-hi herbes remeieres. Segueix per Sorribes, el Ges i, finalment, arriba a la Seu d'Urgell, on aprèn com es fa un dels millors formatges de vaca del món, que després ven al mercat de Sant Ermengol; i on es topa amb un concertista, que el convida al Festival de Música Antiga dels Pirineus. Un menú molt complet!
Seguint el curs de la xisqueta (22.30)
Per inaugurar la nova temporada del programa, el Marc segueix el rastre de la xisqueta, l'ovella típica d'aquesta zona del Pirineu, a través d'un viatge que va del pla de Corts a la vall d'Àssua, i que descobreix alguns dels indrets més espectaculars del Baix Pallars.
La ruta que segueix comença a l'estany de Montcortés i passa per Peramea, Gerri de la Sal, el congost de Collegats, Baro, Montardit de Baix, Sort, Rialp, Altron, Caregue i acaba a Llessui.
Durant el trajecte aprèn com es tenyeix la llana amb tints naturals, fa barranquisme al barranc de l'Infern, descobreix en què consisteix l'Escola de Pastors, puja en bici per la vall d'Àssua, cuina pollastre de corral a Casa Bellera i coneix una pastora poc convencional que el porta al Triador, la baixada de 4.000 ovelles després de passar tot l'estiu dalt de la muntanya.