Així és la barretina més llarga del món: més de dotze persones per entrar-la al plató

El creador de la barretina més llarga del món, de 103 metres, explica com es va confeccionar a l'Andreu Buenafuente en una entrevista accessible per a persones sordes
Actualitzat

Manel Gil es declara "un català orgullós" per haver confeccionat la barretina més llarga del món, que fa exactament 102,73 metres, segons el llibre Guinness dels rècords.

Més de dotze persones per entrar la barretina

Aquest barceloní, nascut al barri de Sants, ha entrat al plató del "Vosaltres mateixos" amb la barretina posada, però ha necessitat l'ajuda d'una dotzena de membres de l'equip del programa per dur-la. I no n'hi ha hagut prou! La subdirectora, Verónica Díaz, ha hagut de sortir amb més de la meitat de la barretina carregada a les espatlles perquè ja no quedava ningú més disponible.

Un cop ja còmodes a les butaques, el primer que ha preguntat l'Andreu Buenafuente al Manel, sabent que no hi havia un precedent similar a aquesta superbarretina, és la raó de la llargada. El Manel li ha contestat que podria haver fet quilòmetres i quilòmetres, però que havia de parar en algun moment.

La idea de fer la barretina, la va tenir just després d'haver explicat el conte del Patufet a l'escola del seu net. A partir d'aquell fet, va voler cosir una barretina molt llarga a casa seva, igual que la de la història que tant havia agradat als nens.

Una entrevista accessible a les persones sordes

El Manel és sord de naixement i es comunica amb la seva família amb LSC (llengua de signes catalana). Una de les seves filles l'ha acompanyat durant l'entrevista; ella és oient i diu que la seva llengua materna és la de signes, així com la dels seus fills i nebots: primer han après la llengua de signes i, després, l'oral.

Està comprovat que és beneficiós per als més petits, ja que tenen més facilitat i s'expressen amb més rapidesa a l'hora de parlar en comparació amb altres infants.

La filla del Manel ha descrit el seu pare com un artista visual còmic. Tota l'audiència ho ha pogut comprovar: el Manel ha explicat un acudit que ha acabat en ovació!

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més vist
Anar al contingut