Com fer torradetes de Santa Teresa: una recepta tradicional i tres versions innovadores
- TEMA:
- Consells de cuina
Les torradetes de Santa Teresa són unes postres que, encara que sovint s'associen a Setmana Santa, són ideals per gaudir durant tot l'any i resulten especialment agradables les tardes de tardor, quan busquem alguna cosa dolça i reconfortant per acompanyar un cafè o un te calent. Dit això, són ideals per menjar-les en qualsevol moment del dia, ja sigui per esmorzar, per berenar o com a postres després d'un bon àpat.
Aquestes torradetes són uns dolços molt fàcils de fer. Només necessites ingredients bàsics que normalment tens a casa, com pa, llet, ous i sucre. A més, el procés de preparació transforma les torradetes en una deliciosa alternativa que ens recorda els sabors de la cuina de les àvies, amb aquell toc casolà i reconfortant que tant ens agrada.
Cada vegada és més comú trobar noves versions de les torradetes, que s'han guanyat un lloc en el temps. Ara podem gaudir-les caramel·litzades amb espècies i gelat, amb magrana al moscatell o fins i tot acompanyades de crema de cafè i gelat; però la recepta tradicional, la de tota la vida, continua sent la més comuna. És per això que, coincidint amb Santa Teresa -15 d'octubre-, us expliquem com fer-les.
Les torradetes de Santa Teresa de tota la vida
- Posa en un recipient 250 g de llet i 100 g de nata amb una pela de llima, una de llimona i una altra de taronja, una cullerada de matafaluga, un canonet de canyella i un anís estrellat. Quan arrenqui el bull, treu la cassola del foc, tapa-la i deixa-la infusionar durant 30 min.
- Cola aquesta llet infusionada dins un tàper ample.
- Talla quatre llesques gruixudes d'una barra de pa artesanal amb la molla molt espessa. Ruixa-les amb anís de taronja i posa-les dins del tàper de la llet. Deixa que s'amarin durant uns 20 minuts. Després, posa les llesques al congelador i deixa-les-hi mitja hora.
- Escalfa oli OVE en una paella.
- Bat tres ous.
- Posa dues cullerades de farina de força en un plat.
- Prepara una safata amb paper absorbent.
- Barreja, en una safata, quatre cullerades de sucre panela i una culleradeta de canyella en pols.
- Treu les llesques del congelador, on el fred les haurà deixat més manipulables i no se't desfaran.
- Passa les llesques per la farina, després, per l'ou batut, i fregeix-les.
- Deixa les llesques fregides a la safata amb paper absorbent per eliminar l'oli que en sobra i arrebossa-les a la safata de sucre amb canyella. I llestos!
Torradetes de Santa Teresa caramel·litzades amb espècies i gelat
Tastar les torradetes de Santa Teresa caramel·litzades és descobrir unes postres que combinen el sabor clàssic amb una presentació moderna. La seva versatilitat les fa perfectes per a festes o àpats familiars, i el temps de preparació menys d'una hora les converteix en una opció accessible per a tothom.
Un consell: omple els motlles amb la massa fins a tres quartes parts, afegeix-hi sucre per sobre i cou a 180 graus durant 12 minuts.
Torradetes de Santa Teresa amb magrana al moscatell
Una altra opció per a aquests dies és fer-les amb magrana al moscatell. Per preparar-les, necessitaràs 200 g de pa de brioix, 3 ous, un litre de llet, 100 g de sucre, una cullerada de canyella en pols, un litre d'oli de gira-sol, 10 cl de moscatell, una magrana i 6 figues fresques (o cireretes d'arboç). El resultat seran unes postres ideals per menjar aquests dies de tardor!
Torradetes de Santa Teresa amb crema de cafè i gelat
Ets un apassionat del cafè? Doncs aquesta variant de les torradetes és una altra delícia que no et pots perdre.
Comença posant en un cassó la nata amb sucre i canyella i deixa-ho bullir uns minuts. Quan es refredi, aboca-ho sobre els rectangles de brioix i deixa que absorbeixin el líquid durant 20 minuts.
Mentrestant, prepara la crema de cafè batent rovells d'ou, sucre, cafè soluble i nata a foc suau fins a aconseguir una textura cremosa. Fregeix les torrades en oli fins que estiguin daurades i reserva-les sobre paper absorbent.
Finalment, emplata les torrades amb la crema de cafè a sobre i acaba-ho amb una bola de gelat de cacau. Perfecte per gaudir en bona companyia!
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina