Dues torradetes de Santa Teresa sobre un plat gris
No només per Setmana Santa
Unes postres per a tot l'any

Com fer torradetes de Santa Teresa: una recepta tradicional i tres versions innovadores

Són unes postres fàcils i ràpides de fer, i en tindràs prou amb els ingredients bàsics que solem tenir a casa

Les torradetes de Santa Teresa són unes postres que, encara que sovint s'associen a Setmana Santa, són ideals per gaudir durant tot l'any i resulten especialment agradables les tardes de tardor, quan busquem alguna cosa dolça i reconfortant per acompanyar un cafè o un te calent. Dit això, són ideals per menjar-les en qualsevol moment del dia, ja sigui per esmorzar, per berenar o com a postres després d'un bon àpat. 

Aquestes torradetes són uns dolços molt fàcils de fer. Només necessites ingredients bàsics que normalment tens a casa, com pa, llet, ous i sucre. A més, el procés de preparació transforma les torradetes en una deliciosa alternativa que ens recorda els sabors de la cuina de les àvies, amb aquell toc casolà i reconfortant que tant ens agrada. 

Cada vegada és més comú trobar noves versions de les torradetes, que s'han guanyat un lloc en el temps. Ara podem gaudir-les caramel·litzades amb espècies i gelat, amb magrana al moscatell o fins i tot acompanyades de crema de cafè i gelat; però la recepta tradicional, la de tota la vida, continua sent la més comuna. És per això que, coincidint amb Santa Teresa -15 d'octubre-, us expliquem com fer-les.  

 

Les torradetes de Santa Teresa de tota la vida

  1. Posa en un recipient 250 g de llet i 100 g de nata amb una pela de llima, una de llimona i una altra de taronja, una cullerada de matafaluga, un canonet de canyella i un anís estrellat. Quan arrenqui el bull, treu la cassola del foc, tapa-la i deixa-la infusionar durant 30 min
  2. Cola aquesta llet infusionada dins un tàper ample. 
  3. Talla quatre llesques gruixudes d'una barra de pa artesanal amb la molla molt espessa. Ruixa-les amb anís de taronja i posa-les dins del tàper de la llet. Deixa que s'amarin durant uns 20 minuts. Després, posa les llesques al congelador i deixa-les-hi mitja hora. 
  4. Escalfa oli OVE en una paella. 
  5. Bat tres ous. 
  6. Posa dues cullerades de farina de força en un plat. 
  7. Prepara una safata amb paper absorbent. 
  8. Barreja, en una safata, quatre cullerades de sucre panela i una culleradeta de canyella en pols. 
  9. Treu les llesques del congelador, on el fred les haurà deixat més manipulables i no se't desfaran. 
  10. Passa les llesques per la farina, després, per l'ou batut, i fregeix-les. 
  11. Deixa les llesques fregides a la safata amb paper absorbent per eliminar l'oli que en sobra i arrebossa-les a la safata de sucre amb canyella. I llestos

 

Torradetes de Santa Teresa caramel·litzades amb espècies i gelat

Tastar les torradetes de Santa Teresa caramel·litzades és descobrir unes postres que combinen el sabor clàssic amb una presentació moderna. La seva versatilitat les fa perfectes per a festes o àpats familiars, i el temps de preparació —menys d'una hora— les converteix en una opció accessible per a tothom

Un consell: omple els motlles amb la massa fins a tres quartes parts, afegeix-hi sucre per sobre i cou a 180 graus durant 12 minuts.  

 

Torradetes de Santa Teresa amb magrana al moscatell

Una altra opció per a aquests dies és fer-les amb magrana al moscatell. Per preparar-les, necessitaràs 200 g de pa de brioix, 3 ous, un litre de llet, 100 g de sucre, una cullerada de canyella en pols, un litre d'oli de gira-sol, 10 cl de moscatell, una magrana i 6 figues fresques (o cireretes d'arboç). El resultat seran unes postres ideals per menjar aquests dies de tardor

 

Torradetes de Santa Teresa amb crema de cafè i gelat

Ets un apassionat del cafè? Doncs aquesta variant de les torradetes és una altra delícia que no et pots perdre.  

Comença posant en un cassó la nata amb sucre i canyella i deixa-ho bullir uns minuts. Quan es refredi, aboca-ho sobre els rectangles de brioix i deixa que absorbeixin el líquid durant 20 minuts. 

Mentrestant, prepara la crema de cafè batent rovells d'ou, sucre, cafè soluble i nata a foc suau fins a aconseguir una textura cremosa. Fregeix les torrades en oli fins que estiguin daurades i reserva-les sobre paper absorbent. 

Finalment, emplata les torrades amb la crema de cafè a sobre i acaba-ho amb una bola de gelat de cacau. Perfecte per gaudir en bona companyia! 

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut