Com fer torradetes de Santa Teresa: una recepta tradicional i tres versions innovadores
Són unes postres fàcils i ràpides de fer, i en tindràs prou amb els ingredients bàsics que solem tenir a casa
Les torradetes de Santa Teresa són unes postres que, encara que sovint s'associen a Setmana Santa, són ideals per gaudir durant tot l'any i resulten especialment agradables les tardes de tardor, quan busquem alguna cosa dolça i reconfortant per acompanyar un cafè o un te calent. Dit això, són ideals per menjar-les en qualsevol moment del dia, ja sigui per esmorzar, per berenar o com a postres després d'un bon àpat.
Cada vegada és més comú trobar noves versions de les torradetes, que s'han guanyat un lloc en el temps. Ara podem gaudir-les caramel·litzades amb espècies i gelat, amb magrana al moscatell o fins i tot acompanyades de crema de cafè i gelat; però la recepta tradicional, la de tota la vida, continua sent la més comuna. És per això que, coincidint amb Santa Teresa -15 d'octubre-, us expliquem com fer-les.
Les torradetes de Santa Teresa de tota la vida
Les torradetes de Santa Teresa són uns dolços molt fàcils de fer. Només necessites ingredients bàsics que normalment tens a casa, com pa, llet, ous i sucre. A més, el procés de preparació les transforma en una deliciosa alternativa que ens recorda els sabors de la cuina de les àvies, amb aquell toc casolà i reconfortant que tant ens agrada. En cas d'intoleràncies o al·lèrgies, podeu fer la recepta amb pa sense gluten i beguda vegetal.
Torradetes de Santa Teresa caramel·litzades amb espècies i gelat
Tastar les torradetes de Santa Teresa caramel·litzades és descobrir unes postres que combinen el sabor clàssic amb una presentació moderna. La seva versatilitat les fa perfectes per a festes o àpats familiars, i el temps de preparació menys d'una hora les converteix en una opció accessible per a tothom.
Un consell: omple els motlles amb la massa fins a tres quartes parts, afegeix-hi sucre per sobre i cou a 180 graus durant 12 minuts.
Torradetes de Santa Teresa amb magrana al moscatell
Una altra opció per a aquests dies és fer-les amb magrana al moscatell. Per preparar-les, necessitaràs 200 g de pa de brioix, 3 ous, un litre de llet, 100 g de sucre, una cullerada de canyella en pols, un litre d'oli de gira-sol, 10 cl de moscatell, una magrana i 6 figues fresques (o cireretes d'arboç). El resultat seran unes postres ideals per menjar aquests dies de tardor!
Torradetes de Santa Teresa amb crema de cafè i gelat
Ets un apassionat del cafè? Doncs aquesta variant de les torradetes és una altra delícia que no et pots perdre.
Important! Prepara la crema de cafè batent rovells d'ou, sucre, cafè soluble i nata a foc suau fins a aconseguir una textura cremosa. Després, fregeix les torrades en oli fins que estiguin daurades i reserva-les sobre paper absorbent.
Finalment, emplata les torrades amb la crema de cafè a sobre i acaba-ho amb una bola de gelat de cacau o el que prefereixis!
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina