
Cuina xinesa i marroquina, a "Karakia"
Ens acostem a la cultura i als plats típics de dos països ben diferents, la Xina i el Marroc
Dilluns 22 de desembre (al canal 33) a les 21.55 "Karakia" emet Jing Jing i a les 22.30, "Mrouzia".
Jing Jing (Pequín)
La Jing Jing i l'Ambròs es van conèixer a l'aeroport de Xangai. Ell viatjava sovint a la Xina per a la seva empresa i ella estava a punt de començar un postgrau a Europa. Entre les moltes coses en comú que junts van descobrir, n'hi havia una que va marcar la seva vida professional: la passió pel te. La divulgació d'aquesta beguda mil·lenària, de les seves varietats i subtileses, és la divisa de la botiga i la teteria que van obrir a Barcelona. La Jing Jing, que és sommelier de te, pertany a una família de Pequín vinculada a l'herboristeria tradicional, que aprovisionava la cort de l'últim emperador. Mentre espera el naixement del petit Ambròs Rui el te ocupa, a casa seva, un lloc de privilegi; també la cuina casolana que va heretar dels pares i de l'àvia: les creps de farina i ou, la sopa de mill o els fideus a l'estil de Pequín.
Mrouzia
La "mrouzia" és un plat important en la cuina marroquina. És un plat festiu que es prepara amb xai, ja sigui durant l'Id al-Ad·ha, la festa musulmana del Sacrifici, o bé quan s'ofereix un xai pel naixement d'un fill. Aquest és el cas de la recepta que ens explica la Georgina, feta amb part del xai que ella i el seu marit, en Noureddine, que és de Casablanca, van sacrificar en néixer la Salma. La Georgina documenta tot el procés de la preparació d'aquest plat especial que es cuina amb mel i moltes espècies. Fa un temps va obrir un blog, un dels pocs que en aquest país tracten la cuina marroquina. Hi aboca receptes, experiències i consells dels plats que prepara.