Aguachile de llagostins i alvocat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins són una bona font de proteïnes, amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    800 g de llagostins

    300 ml aigua mineral

    10 g sal

    4 bitxos

    3 llimes

    2 grans d'all

    1 alvocat

    1 cogombre

    Oli d'alvocat

    Oli de bitxo

    Rom negre

    Coriandre

    Menta

    Cibulet

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Separem les closques de les cues dels llagostins.Traiem els intestins a les cuetes i els fem un tall en papallona perquè quedin planes sobre la superfície on les posem.
  2. Fiquem els caps i les closques en un pot al foc amb 3 bitxos, una pell de llima i oli OVE. Ho bullim durant 10 minuts.
  3. Afegim un raig de rom negre al pot. Ho remenem.
  4. Colem aquest oli picant i el reservem.
  5. Rentem i tallem un cogombre.
  6. En un got batedor hi posem el cogombre tallat, 10 g de sal, 2 grans d'all tallats i pelats, 300 ml d'aigua mineral freda i el suc d'una llima. Ho triturem.
  7. Passem el líquid a un tàper i posem a dins les cues dels llagostins, que així es couran. En 15 minuts estaran llestos.
  8. Pelem 1 alvocat, el tallem i el posem en un got batedor. Hi afegim el suc de 2 llimes, oli d'alvocat, ho salpebrem i hi afegim una miqueta de l'aigua del bany de sal (la que hem preparat per coure els llagostins)
  9. Traiem els llagostins del bany de sal (els colem, de fet)i els posem en el bol on presentarem la recepta.
  10. Afegim l'emulsió d'alvocat als llagostins i ho barregem.
  11. Piquem menta, coriandre i cibulet i ho afegim al bol.
  12. Ho rematem amb un bon raig de l'oli picant que teníem reservat.
  13. Podem rematar el plat picant una mica més de bitxo, sempre que no tinguem ja prou picant!!!!!
Anar al contingut