Aguachile de llagostins i alvocat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llagostins són una bona font de proteïnes, amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de llagostins
300 ml aigua mineral
10 g sal
4 bitxos
3 llimes
2 grans d'all
1 alvocat
1 cogombre
Oli d'alvocat
Oli de bitxo
Rom negre
Coriandre
Menta
Cibulet
Sal
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Separem les closques de les cues dels llagostins.Traiem els intestins a les cuetes i els fem un tall en papallona perquè quedin planes sobre la superfície on les posem.
- Fiquem els caps i les closques en un pot al foc amb 3 bitxos, una pell de llima i oli OVE. Ho bullim durant 10 minuts.
- Afegim un raig de rom negre al pot. Ho remenem.
- Colem aquest oli picant i el reservem.
- Rentem i tallem un cogombre.
- En un got batedor hi posem el cogombre tallat, 10 g de sal, 2 grans d'all tallats i pelats, 300 ml d'aigua mineral freda i el suc d'una llima. Ho triturem.
- Passem el líquid a un tàper i posem a dins les cues dels llagostins, que així es couran. En 15 minuts estaran llestos.
- Pelem 1 alvocat, el tallem i el posem en un got batedor. Hi afegim el suc de 2 llimes, oli d'alvocat, ho salpebrem i hi afegim una miqueta de l'aigua del bany de sal (la que hem preparat per coure els llagostins)
- Traiem els llagostins del bany de sal (els colem, de fet)i els posem en el bol on presentarem la recepta.
- Afegim l'emulsió d'alvocat als llagostins i ho barregem.
- Piquem menta, coriandre i cibulet i ho afegim al bol.
- Ho rematem amb un bon raig de l'oli picant que teníem reservat.
- Podem rematar el plat picant una mica més de bitxo, sempre que no tinguem ja prou picant!!!!!