Aguachile de sorell i síndria
INGREDIENTS
800 g de sorells
600 g de síndria
2 cogombres mini
2 llimes
1 ceba morada
1 alvocat
1 xili fresc
Coriandre fresc
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem per fer un bany de sal als sorells que, un cop nets, pesaran uns 400 g. Aboquem a un got batedor 500 ml d'aigua i 5 g de sal. Ho turbinem.
- Un cop descongelats i netejats els sorells, els tallem a daus i els posarem en un bol junt amb la barreja d'aigua i sal durant 10 minuts.
- Tallem a juliana fina una ceba morada i la reservem. Tallem 2 cogombres petits conservant-ne la pell a rodelles i els reservem.
- Tallem a trossos grans 600 g de síndria sense pell ni llavors i els posem en un vas americà. De síndria en reservem 100 g per al final.
- Al vas americà hi espremem 2 llimes, hi posem la meitat d'un xili fresc sense llavors i un pessic de sal. Ho triturem.
- Colarem el contingut del vas americà en un bol fred de nevera i ho reservem.
- Pelem i tallem a daus un alvocat que afegim al bol. També hi afegim la ceba i els cogombrets.
- Escorrem el sorell i també l'afegim al bol.
- Per últim, tallem a rodelles el mig xili que no hem fet servir i l'afegim per sobre l'aguachile, junt amb unes fulles de coriandre i els trossets de síndria reservats.