Albergínia arrebossada sense gluten

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia és una hortalissa pobra en energia amb un elevat contingut de fibra, especialment si es consumeix amb la pell, com en la recepta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 albergínies   

    Sal  

    Pebre   

    2 ous 

    400 ml aigua 

    Oli OVE  

    250 g farina d'arròs  

    Mel mil flors  

    Brins matafaluga  

    2 grans d'all negre 

    Menta en planta 

    Flor de sal 

    Farina d'arròs per enfarinar 

    1 llimona 

    2 glaçons 

PREPARACIÓ

  1. Tallem en forma de brava 2 albergínies netes.  
  2. Posem en un bol amb aigua i sal les albergínies tallades amb un plat a sobre per pressionar l'albergínia i que quedi submergida.  
  3. Deixem l'albergínia sota l'aigua 30 minuts.  
  4. Posem dins un got batedor 1 ou, un bon raig d'oli OVE i 2 grans d'all negre pelats. Un polsim de sal, una mica de pebre negre i unes gotes de llimona.  
  5. Tallem finament unes fulles de menta fresca i les integrem a la maionesa.  
  6. Posem la maionesa en un biberó. 
  7. Posem una cassola profunda a escalfar amb prou oli per fregir les albergínies.  
  8. Preparem la pastina per fer l'arrebossat amb un ou que remenem amb una forquilla. Una mica de sal, 250 g de farina d'arròs, una mica de matafaluga picada amb el morter. 
  9. Hi afegim 400 ml d'aigua freda de nevera i ho integrem tot.  
  10. Rescatem les albergínies de l'aigua salada i les eixuguem.  
  11. Passem els daus d'albergínia per un plat amb farina d'arròs i després per la pastina. 
  12. Després la posem a la cassola amb oli. No la posem tota de cop, segurament es podrà fer amb 2 o 3 tandes, però depèn de la mida de la cassola en oli.   
  13. Poem les albergínies fregides en un plat amb paper absorbent.  
  14. Un minuts més tard, traiem el paper absorbent.  
  15. Servim les albergínies amb un fil de mel per sobre, uns punts de maionesa i una mica de flor de sal. 
Anar al contingut