Albergínia arrebossada sense gluten
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia és una hortalissa pobra en energia amb un elevat contingut de fibra, especialment si es consumeix amb la pell, com en la recepta.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 albergínies
Sal
Pebre
2 ous
400 ml aigua
Oli OVE
250 g farina d'arròs
Mel mil flors
Brins matafaluga
2 grans d'all negre
Menta en planta
Flor de sal
Farina d'arròs per enfarinar
1 llimona
2 glaçons
PREPARACIÓ
- Tallem en forma de brava 2 albergínies netes.
- Posem en un bol amb aigua i sal les albergínies tallades amb un plat a sobre per pressionar l'albergínia i que quedi submergida.
- Deixem l'albergínia sota l'aigua 30 minuts.
- Posem dins un got batedor 1 ou, un bon raig d'oli OVE i 2 grans d'all negre pelats. Un polsim de sal, una mica de pebre negre i unes gotes de llimona.
- Tallem finament unes fulles de menta fresca i les integrem a la maionesa.
- Posem la maionesa en un biberó.
- Posem una cassola profunda a escalfar amb prou oli per fregir les albergínies.
- Preparem la pastina per fer l'arrebossat amb un ou que remenem amb una forquilla. Una mica de sal, 250 g de farina d'arròs, una mica de matafaluga picada amb el morter.
- Hi afegim 400 ml d'aigua freda de nevera i ho integrem tot.
- Rescatem les albergínies de l'aigua salada i les eixuguem.
- Passem els daus d'albergínia per un plat amb farina d'arròs i després per la pastina.
- Després la posem a la cassola amb oli. No la posem tota de cop, segurament es podrà fer amb 2 o 3 tandes, però depèn de la mida de la cassola en oli.
- Poem les albergínies fregides en un plat amb paper absorbent.
- Un minuts més tard, traiem el paper absorbent.
- Servim les albergínies amb un fil de mel per sobre, uns punts de maionesa i una mica de flor de sal.