Albergínia glacejada amb mel
INGREDIENTS
1 albergínia
1 llimona
1 ceba tendra
Mel de flors
Farina
Sèsam torrat
Pebre negre
Sal
Oli
PREPARACIÓ
- Posem una paella gran al foc amb un dit d'oli.
- Tallem les albergínies en 4 rodelles. Després les marquem fent rombes.
- Enfarinem les albergínies amb farina i una mica de pebre i sal. Les reservem.
- Quan l'oli estigui calent, comencem a fregir les albergínies. A mesura que estan cuites les reservem en un plat amb paper absorbent.
- Ratllem una pell de llimona i la reservem.
- Abans de començar el glacejat, traiem de la paella la meitat de l'oli que hem fet servir per fregir les albergínies, hi afegim 20 ml de suc de llimona i ho fem reduir.
- Un cop hagi reduït el suc de llimona hi afegim les albergínies fregides. Després tirem 40 g de mel de flors per sobre de les albergínies i les anem banyant bé fins que s'espesseixin.
- Per acabar, hi tirem la pell de llimona ratllada i apaguem el foc.
- Agafem la part verda d'una ceba tendra i la tallem a juliana ben fina.
- Emplatem les làmines d'albergínia posant-hi sèsam torrat i la ceba tendra tallada a juliana per sobre.