Albergínies escalivades amb vinagreta de mel
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La menta és una de les plantes més riques en melatonina, substància que combat els radicals lliures i prevé l'envelliment precoç.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
50 ml oli OVE
30 ml vinagre de poma
3 albergínies
2 cebes de Figueres
1 cabeça d'alls
Mostassa antiga
Mel mil flors
Menta fresca
Formatge fresc vaca
Caiena en pols
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn amb paper sulfurat 3 albergínies, 2 cebes de Figueres i 1 cabeça d'alls. Ho courem 20 minuts a 180º.
- Passat aquest temps traiem la cabeça i ho continuem coent 30 minuts més.
- Pelem i tallem les albergínies a tires i en traiem les llavors. Les posem en un colador perquè deixin anar el suc. També pelem i tallem les cebes i les posem al colador.
- Espremem la cabeça d'alls escalivada en un bol. Hi afegim un raig de mel, una cullerada de mostassa antiga, 50 ml d'oli OVE, 30 ml de vinagre de poma, 1 culleradeta de caiena en pols, pebre i sal. Ho emulsionem amb una vareta.
- Tallem menta fresca a la microbrunesa.
- Per a l'emplatat, posem una ració d'albergínia i ceba, sal i pebre. Després per sobre hi afegirem formatge fresc de vaca, una mica de la vinagreta que hem fet i la menta tallada.