Albergínies escalivades amb vinagreta de mel

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La menta és una de les plantes més riques en melatonina, substància que combat els radicals lliures i prevé l'envelliment precoç.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    50 ml oli OVE 

    30 ml vinagre de poma  

    3 albergínies 

    2 cebes de Figueres  

    1 cabeça d'alls 

    Mostassa antiga  

    Mel mil flors  

    Menta fresca 

    Formatge fresc vaca 

    Caiena en pols  

    Sal  

    Pebre  

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn amb paper sulfurat 3 albergínies, 2 cebes de Figueres i 1 cabeça d'alls. Ho courem 20 minuts a 180º. 
  2. Passat aquest temps traiem la cabeça i ho continuem coent 30 minuts més. 
  3. Pelem i tallem les albergínies a tires i en traiem les llavors. Les posem en un colador perquè deixin anar el suc. També pelem i tallem les cebes i les posem al colador. 
  4. Espremem la cabeça d'alls escalivada en un bol. Hi afegim un raig de mel, una cullerada de mostassa antiga, 50 ml d'oli OVE, 30 ml de vinagre de poma, 1 culleradeta de caiena en pols, pebre i sal. Ho emulsionem amb una vareta. 
  5. Tallem menta fresca a la microbrunesa. 
  6. Per a l'emplatat, posem una ració d'albergínia i ceba, sal i pebre. Després per sobre hi afegirem formatge fresc de vaca, una mica de la vinagreta que hem fet i la menta tallada. 
Anar al contingut