Aletes amb maionesa de pera
INGREDIENTS
6 aletes de pollastre netes i sense plormes
250 ml d'oli d'oliva verge extra suau
1 pera conference
1 ou
1 llimona
1 cullaradeta de gingebre en pols
1/2 cullaradeta de canyella en pols
Fulles de sàlvia fresca
Farigola
Oli d'oliva verge extra
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem les aletes per la meitat i reservem.
- En un bol, hi posarem 1 culleradeta de gingebre en pols, unes fulles de farigola fresca, un polsim de pebre, un pessic de sal i una mica d'oli d'oliva verge extra. Remenem i integrem bé la barreja. Fiquem les aletes en el bol i donem voltes amb una cullera per fer un "marinat exprés".
- Col·loquem les aletes en una safata de forn folrada amb paper sulfurat perquè no s'enganxin. Haurem preescalfat el forn a 200 graus i courem les aletes durant 25 minuts. A meitat de la cocció, als tretze minuts d'haver-les enfornat, donarem la volta a les aletes perquè quedin cruixents.
- Pelem i traiem el cor a una pera conference i la tallem a daus. La passem a un got de batre, on afegirem unes fulles de sàlvia, mitja culleradeta de canyella en pols, el suc d'una llimona i ho triturarem. Hi afegim un ou i els 250 ml d'oli d'oliva suau i amb el braç de batre i emulsionem. Quedarà una textura una mica més líquida que una maionesa tradicional. Si cal, es pot rectificar de sal.
- Passem la maionesa de pera a un bol, i posem les aletes en una safata de servir per portar-ho a la taula.