Aletes amb salsa cajun
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mostassa, una espècie de gust fort i picant, destaca per la quantitat de potassi, fòsfor, calci i seleni que conté, així com de vitamina C i greixos omega-3Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 aletes de pollastre
30 g de mostassa antiga
Pebre vermell dolç
All en pols
Farigola seca
Orenga seca
Pebre de Caiena molt
1 api
Mitja ceba de Figueres
1 ou
Whisky
Cibulet
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Cremem al foc viu 8 aletes de pollastre per treure'n les plomes. Un cop tallades, les posarem en un bany de sal. Les deixarem 15 minuts en 1 litre d'aigua i 100 g de sal.
- Per preparar la marinada, en un got triturador hi posem 10 g d'all en pols, 15 g de pebre vermell dolç, mitja cullerada de farigola seca, mitja cullerada d'orenga seca, mitja cullerada de caiena, 30 g de mostassa antiga, un raig de whisky i 100 ml d'oli d'oliva. Ho triturem i ho passem a un bol on hi càpiguen les aletes.
- A la marinada també hi afegim 1 branca d'api i mitja ceba de Figueres tallades a brunesa. Per últim, ho barregem tot bé.
- Haurem eixugat les aletes després del bany de sal i les incorporem al bol.
- Posem les aletes en una safata pel forn, les tapem i les coem 30 minuts a 180º.
- Ara destapem la safata, les barregem i tornem a coure 15 minuts més a 200º.
- En un morter hi posem la salsa de coure les aletes. Hi posem 1 rovell d'ou i barregem fins a tenir una textura de salsa.
- Ja podem emplatar les aletes amb la salsa i una mica de cibulet tallat.