Aletes de pollastre amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La salsa romesco és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i de la fruita seca que conté. També aporta vitamina E, betacarotens de la nyora i licopè dels tomàquets, tots amb propietats antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g llard
- 20 aletes de pollastre
- Blat de moro torrat
- Bitxo fresc
- Oli OVE
- Farigola de llimona
- Sal
- Per a la marinada:
- 75 g panela
- 40 g mostassa de Dijon
- 20 g gingebre
- 15 g Tabasco (1 cullerada)
- 5 g pebre vermell picant
- 5 g pebre vermell dolç
- 120 ml oli OVE
- 50 ml whisky
- All
- Per al romesco:
- 25 g ametlles torrades amb pela
- 25 g avellanes torrades amb pela
- 1 tomàquet confitat
- 2 alls escalivats
- 1 gra d'all
- Carn de nyora
- Pa fregit
- Fulles de menta
- Vinagre vell
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Socarrem 20 aletes de pollastre per treure'n les plomes. Tot seguit els fem un bany de sal d'un 20% de sal per litre d'aigua durant 15 minuts. Després les eixuguem i les posem en un recipient.
- En aquest recipient hi anirem afegint: 20 g de gingebre ratllat, 5 g de pebre vermell dolç, 40 g de mostassa de Dijon, 15 ml de Tabasco, 75 g de panela, 1 gra d'all picat, 50 ml de whisky, 120 ml d'oli OVE i 5 g de pebre vermell picant.
- Ho barregem tot perquè quedi ben impregnat, ho tapem i ho deixem a la nevera durant 10 hores.
- Per fer el romesco, agafem un braç elèctric i hi posem: 1 tomàquet confitat, 2 grans d'all escalivats, 1 gra d'all, 1 culleradeta de carn de nyora, 25 g d'ametlles torrades amb pela, 25 g d'avellanes torrades amb pela, 5 fulles de menta, pa fregit i un raig de vinagre vell. Ho triturem i hi afegim oli OVE.
- Posem en una cassola oli OVE i 250 g de llard. Traiem les aletes del recipient i les eixuguem. Quan la barreja és calenta, hi anem fregint les aletes i les reservem en un plat amb paper absorbent.
- Posem les aletes en un bol i hi afegim el romesco. Ho barregem.
- Les emplatem en un plat amb una mica de blat de moro torrat ja picat al morter, bitxo fresc i farigola de llimona.