Aletes de pollastre amb romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La salsa romesco és rica en greixos saludables, anomenats monoinsaturats, procedents de l'oli d'oliva i de la fruita seca que conté. També aporta vitamina E, betacarotens de la nyora i licopè dels tomàquets, tots amb propietats antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g llard 
  • 20 aletes de pollastre 
  • Blat de moro torrat
  • Bitxo fresc
  • Oli OVE
  • Farigola de llimona
  • Sal
  •  
  • Per a la marinada:
  • 75 g panela
  • 40 g mostassa de Dijon 
  • 20 g gingebre
  • 15 g Tabasco (1 cullerada)
  • 5 g pebre vermell picant 
  • 5 g pebre vermell dolç 
  • 120 ml oli OVE
  • 50 ml whisky
  • All
  •  
  • Per al romesco:
  • 25 g ametlles torrades amb pela
  • 25 g avellanes torrades amb pela
  • 1 tomàquet confitat
  • 2 alls escalivats
  • 1 gra d'all
  • Carn de nyora 
  • Pa fregit
  • Fulles de menta
  • Vinagre vell
  • Oli OVE
  •  

PREPARACIÓ

  1. Socarrem 20 aletes de pollastre per treure'n les plomes. Tot seguit els fem un bany de sal d'un 20% de sal per litre d'aigua durant 15 minuts. Després les eixuguem i les posem en un recipient.
  2. En aquest recipient hi anirem afegint: 20 g de gingebre ratllat, 5 g de pebre vermell dolç, 40 g de mostassa de Dijon, 15 ml de Tabasco, 75 g de panela, 1 gra d'all picat, 50 ml de whisky, 120 ml d'oli OVE i 5 g de pebre vermell picant. 
  3. Ho barregem tot perquè quedi ben impregnat, ho tapem i ho deixem a la nevera durant 10 hores.
  4. Per fer el romesco, agafem un braç elèctric i hi posem: 1 tomàquet confitat, 2 grans d'all escalivats, 1 gra d'all, 1 culleradeta de carn de nyora, 25 g d'ametlles torrades amb pela, 25 g d'avellanes torrades amb pela, 5 fulles de menta, pa fregit i un raig de vinagre vell.  Ho triturem i hi afegim oli OVE.
  5. Posem en una cassola oli OVE i 250 g de llard. Traiem les aletes del recipient i les eixuguem. Quan la barreja és calenta, hi anem fregint les aletes i les reservem en un plat amb paper absorbent.
  6. Posem les aletes en un bol i hi afegim el romesco. Ho barregem.
  7. Les emplatem en un plat amb una mica de blat de moro torrat ja picat al morter, bitxo fresc i farigola de llimona.
Anar al contingut