Allipebre d'anguila fumada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anguila és el peix blau amb més quantitat de greix. Malgrat no contenir gaire omega-3, aporta altres àcids grassos insaturats molt saludables, que la fan un aliment adequat per a tot tipus de persones.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g d'anguila fumada  

    800 g patata vermella  

    800 ml de fumet vermell 

    25 g formatge curat d'ovella 

    15 g d'avellanes torrades  

    2 cabeces d'all 

    1 fulla de llorer 

    Pebre vermell dolç fumat  

    Fonoll 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Separem els grans de dues cabeces d'alls i els posem a torrar a una cassola amb un raig d'oli OVE.
  2. Netegem 600 g d'anguila fumada: li traiem la pell primer i l'espina central, després. Podem reservar la pell per fer uns llardons de peix, per exemple.
  3. Tallem les anguiles a peces de 3 dits d'ample i els reservem en una carmanyola.  
  4. Si els alls ja són cuits, els enretirem de la cassola.  
  5. Escalfem 800 ml de fumet vermell, de marisc.
  6. Pelem 800 g de patates vermelles i les esqueixem.  
  7. Tirem les patates a la cassola.
  8. Afegim a la cassola una fulla de llorer i una culleradeta de pebre vermell dolç fumat; deixem que es torri uns segons.
  9. Aboquem el fumet calent a la cassola per ofegar el pebre vermell i començar a coure les patates. Ho deixem així, a foc mitjà, 12-13 minuts amb la cassola mig tapada.  
  10. Mentrestant, comencem a fer un almadroc. Tirem dins un morter els alls cuits, amb 15 g d'avellanes torrades, i ho matxuquem fins a tenir una pasta. Afegim al morter en forma de fil un bon raig d'oli OVE i fem que es lligui.  
  11. Acabem l'almadroc amb 25 g de formatge curat d'ovella rallat. Nosaltres hi hem posat un formatge fumat, però pot ser qualsevol formatge curat d'ovella.  
  12. Ho barregem fins a tenir una pasta homogènia. Si cal, hi afegim més oli OVE o aigua.
  13. Si la patata de la cassola ja és cuita, hi tirem l'almadroc i deixem que s'integri.  
  14. Tirem l'anguila a la cassola i deixem que agafi temperatura, mentre removem suaument.  
  15. Hi posem una mica de fonoll tallat i ho servim.
Anar al contingut