Allipebre d'anguila
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Quico El Cèlio i el Noi de Ferreries
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'anguila és el peix blau amb més quantitat de greix, i malgrat no contenir gaire omega-3, aporta altres àcids grassos insaturats molt saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 anguila fumada
4 patates de 100 g cadascuna
30 ametlles torrades
1 cabeça d'alls
1 gra d'all
1 cullerada pebre negre
1 cullerada pebre vermell fumat dolç
1 bitxo fresc vermell
farigola
safrà
vi ranci raig
julivert
oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem i posem a hidratar en un tàper 1 anguila fumada amb aigua mineral durant 15 minuts.
- Emboliquem amb paper sulfurat i paper d'alumini 4 patates de 100 g cadascuna i 1 cabeça d'alls. Les posem a escalivar a la barbacoa durant 30 minuts.
- Tallem a làmines 1 gra d'all i l'enrossim en una cassola amb oli OVE.
- Torrem uns brins de safrà en una paella i els afegim a la cassola.
- Hi afegim 1 cullerada de pebre negre, 1 de pebre vermell fumat dolç i unes fulles de farigola. Ho remenem.
- Ho ofeguem amb un raig de vi ranci.
- Traiem les patates de la barbacoa i les deixem refredar.
- Tallem a rodelles 1 bitxo vermell fresc.
- Eixuguem i pelem l'anguila i l'afegim a la cassola juntament amb el bitxo i un got d'aigua mineral. Ho deixem a foc baix durant 3 minuts.
- Piquem en un morter 30 ametlles torrades i les afegim a la cassola juntament amb els alls escalivats.
- Servim les patates aixafades, tallades pel mig i obertes, l'allipebre, algun all escalivat i julivert picat per sobre.