Amanida amb dàtils
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopè, un pigment natural que hi aporta color vermell i que té funció antioxidant, i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
50 g olives arrugades
8 cirerols
4 tomàquets amanida
5 dàtils Medjool
Melmelada de tomàquet
Ruca
Sal en escates
Oli OVE
Vinagre de poma
PREPARACIÓ
- Comencem tallant 4 tomàquets per a l'amanida de diferents varietats. Els tallarem a mida mossegada. També hi posem 8 cirerols que tallem per la meitat.
- Traiem els pinyols de 5 dàtils Medjool que també tallem per la meitat. Els reservem junt amb els tomàquets.
- Amanim el que tenim al bol amb una cullerada de melmelada de tomàquet, un raig d'oli OVE i un raig de vinagre de poma i ho barregem.
- Posem en un plat un llit de ruca, al damunt l'amanida que hem preparat, unes olives arrugades i per últim sal en escates.