Amanida caprese
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopé, aquest és un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 tomàquets cor de bou
2 mozzarelles
1 gra d'all
100 g de tomàquet sec en oli
50 g de formatge curat de vaca
30 g de pinyons
Barreja de fruita seca
Alfàbrega fresca
Sal en escates
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent el pesto: triturem 1 gra d'all sense el germinat, 100 g de tomàquet sec amb una mica del seu oli de conserva, 50 g de formatge curat de vaca que haurem ratllat, 30 g de pinyons que haurem torrat, 30 g d'alfàbrega fresca i oli d'oliva verge extra. Segons la densitat que vulguem, hi anirem afegint més o menys oli.
- Tallem a rodelles el tomàquet i el repartim al recipient d'emplatar, i el salem amb sal en escates.
- Per sobre, hi posem la mozzarella, prèviament eixuta i temperada, que també tallarem a rodelles.
- Ho acabem amb un raig d'oli, el pesto que hem fet d'inici, un bon grapat de fruita seca i unes quantes fulles d'alfàbrega fresca.