Amanida d'alvocat i bonítol
INGREDIENTS
3 alvocats
1 l aigua
100 g api
75 ml oli OVE
100 g sal
25 ml vinagre chardonnay
15 g mostassa estragó
4 cabdells d'enciam
1 pot de ventresca de bonítol en oli
1 ou
1 llimona
Alfàbrega
Cibulet
Còctel de fruits secs
Gel
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 100 g de sal i 1 litre d'aigua. Dissolem la sal amb el batedor.
- Tallem 3 alvocats per la meitat, els traiem la pell i el pinyol i els reservem.
- Submergim al bol amb bany de sal els alvocats tallats i els hi deixem 15 minuts.
- Preparem 2 bols amb aigua i gel.
- Pesem 100 g d'api, el pelem i un cop net, amb el mateix pelador, en fem làmines molt fines que posem en aigua i gel.
- Posem un pot al foc amb aigua i fem que bulli. Un cop bulli, hi posem un bon manat de fulles d'alfàbrega fresca i deixem que bullin 20 segons.
- Un cop bullida, posem l'alfàbrega a l'altre bol amb aigua i gel.
- Obrim un pot de ventresca de bonítol amb oli. Traiem la ventresca del pot i l'esqueixem amb els dits. Reservem l'oli per fer una maionesa més endavant.
- Eixuguem l'alfàbrega i la posem al got batedor. Hi afegim 1 ou i 15 g de mostassa amb estragó. Hi posem un pessic de sal i unes gotes de suc de llimona. Ho triturem tot i hi posem l'oli de la ventresca. Ho emulsionem i hi posem més oli OVE si volem que la maionesa quedi més espessa.
- En un pot amb tapa hi posem 25 ml de vinagre de chardonnay, 75 ml d'oli OVE i cibulet tallat petit. Ho tapem i ho barregem bé.
- Traiem del bany de sal els alvocats i els eixuguem. Els tallem a mida macedònia i ho reservem al bol gran.
- Posem una planxa al foc. Tallem per la meitat un cabdell d'enciam net. Quan la planxa sigui calenta, hi afegim un raig d'oli OVE i marquem el cabdell per la cara interior. Un cop fet, ho traiem del foc i ho reservem.
- Traiem de l'aigua i eixuguem amb un drap de cotó les làmines d'api. Afegim l'api al bol de l'alvocat. Hi tirem la maionesa i ho integrem tot.
- Emplatem amb els cabdells, l'alvocat, la ventresca i la vinagreta. Ho acabem amb una barreja de fruits secs.