Amanida d'alvocat i sardina fumada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta és una recepta que ens aporta molts greixos saludables, de l'oli, de l'alvocat i de les sardines, imprescindibles per a una bona salut cardiovascularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    3 alvocats  

    4 sardines fumades  

    100 g api  

    1 cabdell d'enciam 

    1 cullerada sopera mostassa verda  

    1 manat alfàbrega  

    1 manat porradell  

    1,5 l aigua mineral  

    100 g de sal  

    100 ml oli sardina fumada  

    100 ml OVE  

    25 ml vinagre chardonnay  

    1 ou  

    1 llimona 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 1,5 litres d'aigua i 100 g de sal. Ho dissolem bé amb l'ajuda d'un batedor elèctric. 
  2. Pelem i tallem per la meitat 3 alvocats, i en retirem l'os. Posem les meitats dins del bol d'aigua i sal i ho deixem marinar 15'. 
  3. Passats els 15' traiem els alvocats de l'aigua i els eixuguem amb paper absorbent. Els tallem a mida mossegada i els reservem en un plat. 
  4. Posem al foc una olla amb aigua, la tapem i fem que l'aigua bulli. 
  5. Agafem 100 g d'api, el netegem, en traiem els fils i en fem tires ben fines amb l'ajuda d'un pelador. 
  6. Posem aigua i glaçons de gel en un bol i hi posem les tires d'api. Les reservem uns minuts. 
  7. Tenim un cabdell d'enciam que hem rentat i retirat les fulles més externes. Tallem el cabdell amb talls d'un dit de gruix. En separo les fulles i les reservo al mateix plat on tenim els alvocats. 
  8. Tenim 4 sardines fumades amb el seu oli. Reservem l'oli en una gerreta. Tallem les sardines en diagonal, fent petits rombes sense arribar a tallar-les del tot, i les reservem. 
  9. Seguim amb l'amanida preparant un altre bol amb aigua i gel. Desfullem un manat d'alfàbrega i n'escaldem les fulles 20 segons en l'aigua bullint. Un cop escaldades les passem al bol amb l'aigua i el gel. 
  10. Farem una maionesa posant en el got batedor 1 ou, les fulles d'alfàbrega que hem tret de l'aigua i eixugat, una cullerada sopera de mostassa verda i una mica de suc de llimona. Ho emulsionem amb l'oli de les sardines fumades. D'oli ens en calen 100ml, i si no n'hi ha prou afegim oli d'oliva verge fins a arribar a la quantitat indicada. Un cop feta la maionesa la reservem.  
  11. Comencem a barrejar la nostra amanida posant en un bol gran els alvocats i el cabdell d'enciam. Traiem l'api del bol d'aigua i gel i, un cop eixugat, l'incorporem al bol. Hi afegim la maionesa i ho integrem tot. 
  12. Per amanir-ho ens caldrà una vinagreta que farem posant en un bol 25 ml de vinagre Chardonnay i 100 ml d'oli d'oliva verge.  
  13. Netegem i tallem mig pebrot vermell i el piquem a microbrunesa. Un cop picat, l'afegim al bol de l'oli i el vinagre. 
  14. Piquem un manat de porradell i l'incorporem també al bol. Ho integrem tot amb una vareta manual. 
  15. Podem servir ja el nostre plat emplatant una mica d'amanida barrejada i posant-hi els lloms de sardina al damunt. Salsem l'amanida amb la vinagreta i l'acompanyem amb unes torradetes fines. 
Anar al contingut