Amanida d'alvocat i sardina fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta que ens aporta molts greixos saludables, de l'oli, de l'alvocat i de les sardines, imprescindibles per a una bona salut cardiovascularAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 alvocats
4 sardines fumades
100 g api
1 cabdell d'enciam
1 cullerada sopera mostassa verda
1 manat alfàbrega
1 manat porradell
1,5 l aigua mineral
100 g de sal
100 ml oli sardina fumada
100 ml OVE
25 ml vinagre chardonnay
1 ou
1 llimona
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 1,5 litres d'aigua i 100 g de sal. Ho dissolem bé amb l'ajuda d'un batedor elèctric.
- Pelem i tallem per la meitat 3 alvocats, i en retirem l'os. Posem les meitats dins del bol d'aigua i sal i ho deixem marinar 15'.
- Passats els 15' traiem els alvocats de l'aigua i els eixuguem amb paper absorbent. Els tallem a mida mossegada i els reservem en un plat.
- Posem al foc una olla amb aigua, la tapem i fem que l'aigua bulli.
- Agafem 100 g d'api, el netegem, en traiem els fils i en fem tires ben fines amb l'ajuda d'un pelador.
- Posem aigua i glaçons de gel en un bol i hi posem les tires d'api. Les reservem uns minuts.
- Tenim un cabdell d'enciam que hem rentat i retirat les fulles més externes. Tallem el cabdell amb talls d'un dit de gruix. En separo les fulles i les reservo al mateix plat on tenim els alvocats.
- Tenim 4 sardines fumades amb el seu oli. Reservem l'oli en una gerreta. Tallem les sardines en diagonal, fent petits rombes sense arribar a tallar-les del tot, i les reservem.
- Seguim amb l'amanida preparant un altre bol amb aigua i gel. Desfullem un manat d'alfàbrega i n'escaldem les fulles 20 segons en l'aigua bullint. Un cop escaldades les passem al bol amb l'aigua i el gel.
- Farem una maionesa posant en el got batedor 1 ou, les fulles d'alfàbrega que hem tret de l'aigua i eixugat, una cullerada sopera de mostassa verda i una mica de suc de llimona. Ho emulsionem amb l'oli de les sardines fumades. D'oli ens en calen 100ml, i si no n'hi ha prou afegim oli d'oliva verge fins a arribar a la quantitat indicada. Un cop feta la maionesa la reservem.
- Comencem a barrejar la nostra amanida posant en un bol gran els alvocats i el cabdell d'enciam. Traiem l'api del bol d'aigua i gel i, un cop eixugat, l'incorporem al bol. Hi afegim la maionesa i ho integrem tot.
- Per amanir-ho ens caldrà una vinagreta que farem posant en un bol 25 ml de vinagre Chardonnay i 100 ml d'oli d'oliva verge.
- Netegem i tallem mig pebrot vermell i el piquem a microbrunesa. Un cop picat, l'afegim al bol de l'oli i el vinagre.
- Piquem un manat de porradell i l'incorporem també al bol. Ho integrem tot amb una vareta manual.
- Podem servir ja el nostre plat emplatant una mica d'amanida barrejada i posant-hi els lloms de sardina al damunt. Salsem l'amanida amb la vinagreta i l'acompanyem amb unes torradetes fines.