Amanida d'api
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'api és una hortalissa molt lleugera, de gust amarg i fort, que aporta molta aigua, fibra, i vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
- 250 g mantega
- 1 poma granny smith
- 1 poma golden
- 2 branques d'api
- 2 cabdells d'enciam
- 1 grapat de nous pelades
- 1 cullerada sucre morè
- 30 g oli de coco
- 20 g mostassa antiga
- 30 ml vinagre de poma
- 1 canonet de canyella
- Anís
- Menta
- Canonges
- Oli OVE
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Comencem fent el ghee: posem 250 g de mantega en un pot al foc amb la temperatura ben baixa.
- Quan veiem que la mantega es comença a separar i queda una part blanca a la part de sota, decantem amb cura el líquid dins un recipient amb tapa. Descartarem la part sòlida. Una altra manera de fer-ho (amb més temps) és congelar aquesta mantega fosa un cop s'han separat la part líquida i la part sòlida. Un cop congelat, podrem treure amb ganivet la part que no ens interessa.
- Pelem 1 poma golden ja neta i la tallem a daus d'1x1 cm.
- Posem al foc una bona cullerada de ghee, quan estigui calenta, hi posem els daus de poma i ho daurem a foc mitjà/baix.
- Mentrestant, en un morter, triturem una culleradeta d'anís en gra.
- Afegim a la paella amb la poma l'anís triturat i un canonet de canyella.
- Afegim una cullerada sopera de sucre morè i el desfem sucre fins que la poma agafi color.
- apaguem el foc i posem la poma dins un plat perquè es refredi.
- Posem un pot al foc a temperatura molt baixa 30 g d'oli de coco perquè es desfaci.
- Posem en un bol els 30 g d'oli de coco líquids, un raig d'oli OVE, 20 g de mostassa antiga, 30 ml de vinagre de poma. Ho emulsionem tot (amb varetes manuals o elèctriques) i hi tirem una mica de sal i pebre. Acabem la vinagreta amb un grapat de nous pelades i tallades ben petites a ganivet.
- Pelem i tallem a rodelles 2 branques d'api netes.
- Tallem per 4 i de llarg 2 cabdells d'enciam. Tallem els cabdells per la meitat ampla.
- Posem en un bol gran l'api, els cabdells, unes fulles de menta netes i uns canonges nets.
- Tallem a ventall 1 poma granny smith neta.
- Posem la poma al bol amb l'amanida.
- Afegim un grapat de nous pelades a l'amanida.
- Barregem les verdures i les nous.
- Afegim la vinagreta al bol de l'amanida i ho barregem.
- Incorporem la poma daurada al bol de l'amanida i ho integrem.
- Ho emplatem i afegim uns canonges frescos a cada amanida.