Amanida d'api

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'api és una hortalissa molt lleugera, de gust amarg i fort, que aporta molta aigua, fibra, i vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER 4 PERSONES

  • 250 g mantega
  • 1 poma granny smith
  • 1 poma golden
  • 2 branques d'api
  • 2 cabdells d'enciam
  • 1 grapat de nous pelades
  • 1 cullerada sucre morè
  • 30 g oli de coco
  • 20 g mostassa antiga
  • 30 ml vinagre de poma
  • 1 canonet de canyella
  • Anís
  • Menta
  • Canonges
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el ghee: posem 250 g de mantega en un pot al foc amb la temperatura ben baixa.
  2. Quan veiem que la mantega es comença a separar i queda una part blanca a la part de sota, decantem amb cura el líquid dins un recipient amb tapa. Descartarem la part sòlida. Una altra manera de fer-ho (amb més temps) és congelar aquesta mantega fosa un cop s'han separat la part líquida i la part sòlida. Un cop congelat, podrem treure amb ganivet la part que no ens interessa.
  3. Pelem 1 poma golden ja neta i la tallem a daus d'1x1 cm.
  4. Posem al foc una bona cullerada de ghee, quan estigui calenta, hi posem els daus de poma i ho daurem a foc mitjà/baix.
  5. Mentrestant, en un morter, triturem una culleradeta d'anís en gra.
  6. Afegim a la paella amb la poma l'anís triturat i un canonet de canyella.
  7. Afegim una cullerada sopera de sucre morè i el desfem sucre fins que la poma agafi color.
  8. apaguem el foc i posem la poma dins un plat perquè es refredi.
  9. Posem un pot al foc a temperatura molt baixa 30 g d'oli de coco perquè es desfaci.
  10. Posem en un bol els 30 g d'oli de coco líquids, un raig d'oli OVE, 20 g de mostassa antiga, 30 ml de vinagre de poma. Ho emulsionem tot (amb varetes manuals o elèctriques) i hi tirem una mica de sal i pebre. Acabem la vinagreta amb un grapat de nous pelades i tallades ben petites a ganivet.
  11. Pelem i tallem a rodelles 2 branques d'api netes.
  12. Tallem per 4 i de llarg 2 cabdells d'enciam. Tallem els cabdells per la meitat ampla.
  13. Posem en un bol gran l'api, els cabdells, unes fulles de menta netes i uns canonges nets.
  14. Tallem a ventall 1 poma granny smith neta.
  15. Posem la poma al bol amb l'amanida.
  16. Afegim un grapat de nous pelades a l'amanida.
  17. Barregem les verdures i les nous.
  18. Afegim la vinagreta al bol de l'amanida i ho barregem.
  19. Incorporem la poma daurada al bol de l'amanida i ho integrem.
  20. Ho emplatem i afegim uns canonges frescos a cada amanida.
Anar al contingut