Amanida de bolets de temporada amb gambes de Palamós
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: TONI IZQUIERDO Restaurant Mas dels Arcs (Palamós)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- 500 g gambes grosses de Palamós
- 500 g de bolets de temporada
- Enciams variats fulla de roure, escarola, trocadero...
- Brots i pinyons torrats per decorar
- Oli d'oliva, sal i vinagre suau
PREPARACIÓ
Netegeu bé el bolets i trossegeu-los.
A continuació, salteu-los en una paella amb oli d'oliva, a foc lent.
Retireu els bolets de la paella i poseu-los en un recipient de vidre o d'acer inoxidable. Reserveu-los.
Infusioneu els caps de gamba en oli d'oliva. Amb aquest oli prepareu una vinagreta amb sal, pebre blanc i una mica de vinagre suau.
Peleu les cues de les gambes i guardeu-ne els caps a part. Coeu-les en una paella amb oli d'oliva i deixeu-les molt poc fetes.
Enretireu-les.
Ja es pot muntar el plat:
Combineu els enciams, afegiu-hi els bolets i les gambes.
I la resta de la decoració pot anar a gust del consumidor.
A continuació, salteu-los en una paella amb oli d'oliva, a foc lent.
Retireu els bolets de la paella i poseu-los en un recipient de vidre o d'acer inoxidable. Reserveu-los.
Infusioneu els caps de gamba en oli d'oliva. Amb aquest oli prepareu una vinagreta amb sal, pebre blanc i una mica de vinagre suau.
Peleu les cues de les gambes i guardeu-ne els caps a part. Coeu-les en una paella amb oli d'oliva i deixeu-les molt poc fetes.
Enretireu-les.
Ja es pot muntar el plat:
Combineu els enciams, afegiu-hi els bolets i les gambes.
I la resta de la decoració pot anar a gust del consumidor.