Amanida de búrgul
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El búrgul, l'ingredient típic del tabule, de gust neutre, és el gra trencat i precuinat del blat i, per tant, té les mateixes propietats. Destaca per la seva riquesa en hidrats de carboni de lenta assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de búrgul
16 olives de Kalamata
13 tomàquets cirerols
3 cogombres petits
1 tomàquet de pera
1 llimona
1 ceba tendra
1 all
1/2 branca d'api
1/2 bitxo
1 i 1/2 cullerada de pasta de tomàquet concentrat
1 cullerada de pasta de nyora
1 cullerada de comí en pols
1 cullerada de ras-alhanut
1 cullerada de gingebre en pols
1,5 l d'aigua mineral
70 ml de mantega clarificada
Oli OVE
Julivert
Menta
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Portem a ebullició 1,5 l d'aigua mineral.
- Posem en un bol 350 g de búrgul i hi aboquem aigua bullint fins que el sobrepassi d'un dit. Deixem el búrgul en remull durant 10 minuts.
- Tapem el pot amb la resta d'aigua perquè no es refredi. La farem servir després.
- Posem un raig d'oli en una cassola i 70 ml de mantega clarificada, amb el foc al mínim.
- Mentre s'escalfa, pelem i tallem 1 gra d'all a microbrunesa fins que ens quedi ben menut.
- Coem l'all en una cassola a foc lent fins que estigui a mig fer. Llavors hi afegim 1 /2 bitxo tallat a rodelles, 1 cullerada de comí en pols, 1 cullerada de ras-alhanut, 1 cullerada de gingebre en pols, 1 cullerada i mitja de pasta de tomàquet concentrat i 1 cullerada de pasta de nyora. Ho integrem i ho salem.
- Afegim a la cassola el suc d'una llimona i ho remenem.
- Quan el búrgul estigui hidratat, l'afegim a la cassola i ho remenem fins que quedi tot ben barrejat.
- Hi afegim uns 200 ml de l'aigua que hem mantingut calenta.
- Pelem i tallem a macedònia 1 ceba tendra, 13 tomàquets cirerols, 1 tomàquet de pera, 1/2 branca d'api, 3 cogombres petits i les 16 olives de Kalamata sense pinyol. Ho posem en un bol, juntament amb el búrgul.
- Amanim l'amanida amb oli OVE i pebre, hi afegim menta i julivert picats prèviament i ho integrem tot.