Amanida de carbassó
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El carbassó és dels vegetals que ens aporta menys energia. És molt lleuger, ric en aigua i fibra, i aporta una gran quantitat de potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 carbassó tendre de mida petita
1 llimona
50 g de mató
3 branques de julivert
1 branca de menta
1/2 culleradeta de comí en pols
1/2 culleradeta de curri en pols
Curri en pols
Mix de pebres
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem les puntes d'un carbassó net i sense pelar.
- Amb el pelador ample o una mandolina, laminem el carbassó al llarg i ho anem posant en un bol.
- Posem sal al bol i deixem que suï una estona.
- Posem al bol el suc de mitja llimona.
- Ho remenem i deixem reposar uns segons. Colem el carbassó per treure'n l'excés de suc de llimona.
- Tornem el carbassó al bol i hi afegim mitja culleradeta de comí en pols, mitja culleradeta de curri i unes voltes de barreja de pebres.
- Ho remenem per repartir-ho bé.
- Piquem tres branques de julivert desfullades i una branca de menta, que desfullarem.
- Ho integrem amb el carbassó.
- Emplatem amb 50 g de mató, una mica de curri i un raig d'oli OVE.