Amanida de cigrons i maduixes

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com les sardines, és una molt bona font d'àcids grassos essencials omega-3.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de cigrons menuts
  • 100 g fonoll
  • 60 g nous amb closca
  • 250 g formatge blau
  • 200 g maduixes
  • 1 aranja
  • Mostassa dijon de nous
  • Pebre
  • Sal
  • Oli
  •  

PREPARACIÓ

1.    Comencem hidratant els cigrons. Posem en una carmanyola 400 g de cigrons menuts i els cobrim amb aigua fins que quedi tot cobert i n'hi afegim quatre dits més. Ho tapem i ho duem a la nevera durant 12 hores perquè s'hidratin.
2.    Un cop passades les 12 hores, ja podem treure l'aigua hidratada dels cigrons i guardar-la per reaprofitar-la per regar les plantes, per exemple.
3.    Aboquem els cigrons hidratats en una olla i els cobrim bé amb aigua. Ho tapem bé i ho posem a foc fort fins que xiuli. Un cop xiuli, abaixarem el foc, ho courem 50 minuts i ho deixarem reposant 20 minuts més.
4.    Un cop passat el temps de repòs ja podem colar-los. L'aigua de la cocció dels llegums, anomenada aquafaba, serveix com a substitut dels ous i la podem reservar per fer receptes veganes, per exemple.
5.    Agafem 100 g de fonoll, el tallem a mida petita i el reservem.
6.    Obrim nous i les tallem a mida petita, fins a tenir 60 g de nous.
7.    Afegim al bol les nous tallades i una cullerada de mostassa de Dijon amb nous. Hi afegim un raig d'oli, sal i pebre. I ho emulsionem.
8.    Tallem pel mig o a quarts, segons la mida, 200 g de maduixes ja netes. Les afegim i les integrem.
9.    Pelem 1 aranja ja neta. La separem per grills evitant-ne la pell. Tallem a daus els grills pelats, els afegim al bol i ho integrem tot.
10.    Tallem 250 g de formatge blau a dauets i els afegim al bol.
11.    Integrem bé al bol els cigrons cuits i ho deixem tot llest per emplatar i menjar.
 
Anar al contingut