Amanida de cogombre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Victòria Maldi
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb altres hortalisses, el cogombre és molt pobre en calories a causa del baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. El cogombre és ric en fibra sobretot si ens en mengem la pell i les llavors.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 cogombres
12 olives gordal
12 alls amb vinagre
12 cireres
api
fulles de menta
pipes pelades
vinagre de xerès
sucre panela
sal
pebre negre
fonoll
oli OVE
PREPARACIÓ
- Traiem els pinyols de les olives i de les cireres. Les tallem a terços.
- Fem una vinagreta. En un bol, hi posem oli, vinagre, sal, panela i 6 voltes de pebre negre.
- Traiem fulles de menta i les tallem de qualsevol manera. Les afegim a la vinagreta.
- Pelem i tallem a la microbrunesa una tija d'api.
- Ho afegim a la vinagreta.
- Hi afegim a la vinagreta les olives i les cireres.
- Hi afegim els alls avinagrats.
- Pelem i tallem els cogombres a la juliana.
- Els estenem en una safata i hi posem les pipes per sobre.
- Cremem amb el bufador els cogombres i les pipes.
- Hi posem la vinagreta per sobre del cogombre amb unes quantes fulles fresques de fonoll.