Amanida de col i poma amb salsa de iogurt: vitamines i antioxidants

INGREDIENTS

  • 1 col verda

    Col llombarda (opcional)

    3 pastanagues

    2 pomes golden

    Formatge emmental

    Sèsam

    Panses

     

    PER A LA VINAGRETA:

    15 ml de vinagre de poma

    30 ml d'oli d'oliva

    All i julivert

    Comí, sal, pebre i sucre

     

    PER A LA SALSA:

    2 iogurts

    10 g de curri en pols

    Suc de llimona

    Oli d'oliva

    Alfàbrega

    2 grans d'all

    sal i pebre

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem la col verda en juliana i la posem en un bol o en una plata.
  2. Pelem i tallem les pastanagues amb un ratllador i les hi afegim.
  3. Tallem les pomes sense pell en forma de bastonets i les incorporem a la plata de verdures.
  4. Si hi afegiu col llombarda, és preferible fer-ho al final, per evitar que tenyeixi el plat. 
  5. A l'hora de servir les verdures, les amanim amb una vinagreta amb oli, vinagre de poma, all, julivert, sal, comí i un pessic de sucre.
  6. Remenem i deixem que l'amanida s'impregni.
  7. Per preparar la salsa de iogurt, que posarem just abans d'emplatar, fiquem al vas de la batedora dos iogurts naturals, alfàbrega, dos grans d'all, curri en pols, sal, pebre i un rajolí de suc de llimona. 
  8. Triturem.
  9. Emplatem la col amb poma, amanida amb la vinagreta i amb la salsa.
  10. Per sobre hi afegim una mica de formatge emmental, panses i sèsam. 

 

 

 

Anar al contingut