Amanida de col i poma amb salsa de iogurt: vitamines i antioxidants
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
INGREDIENTS
1 col verda
Col llombarda (opcional)
3 pastanagues
2 pomes golden
Formatge emmental
Sèsam
Panses
PER A LA VINAGRETA:
15 ml de vinagre de poma
30 ml d'oli d'oliva
All i julivert
Comí, sal, pebre i sucre
PER A LA SALSA:
2 iogurts
10 g de curri en pols
Suc de llimona
Oli d'oliva
Alfàbrega
2 grans d'all
sal i pebre
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem la col verda en juliana i la posem en un bol o en una plata.
- Pelem i tallem les pastanagues amb un ratllador i les hi afegim.
- Tallem les pomes sense pell en forma de bastonets i les incorporem a la plata de verdures.
- Si hi afegiu col llombarda, és preferible fer-ho al final, per evitar que tenyeixi el plat.
- A l'hora de servir les verdures, les amanim amb una vinagreta amb oli, vinagre de poma, all, julivert, sal, comí i un pessic de sucre.
- Remenem i deixem que l'amanida s'impregni.
- Per preparar la salsa de iogurt, que posarem just abans d'emplatar, fiquem al vas de la batedora dos iogurts naturals, alfàbrega, dos grans d'all, curri en pols, sal, pebre i un rajolí de suc de llimona.
- Triturem.
- Emplatem la col amb poma, amanida amb la vinagreta i amb la salsa.
- Per sobre hi afegim una mica de formatge emmental, panses i sèsam.