Amanida de col
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La col és una de les verdures més riques en vitamina C, una cocció curta i suau com la de la recepta, en minimitza la pèrdua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de col verda
250 g de col llombarda
4 pastanagues
1 poma granny smith
1 ceba tendra
1 grapat de nous de macadàmia
1 grapat de llavors de carbassa
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 cullerada de sèsam torrat
1 llimona
oli d'oliva verge extra
vinagre de poma
cibulet
PREPARACIÓ
- Tallem les cols a la juliana.
- Escaldem la col verda i, seguidament, en tallem la cocció posant-la en un bol en aigua i gel. Un cop freda, la posem, escorreguda, en un bol gros. Fem la mateixa operació amb la col llombarda.
- Pelem i tallem les pastanagues. N'hem de fer tires llargues i fines. Les afegim al bol de la col.
- Rentem i tallem la poma, a làmines ben fines, que afegim al bol de la col.
- Tallem la ceba tendra a la juliana i la posem dins un bol amb aigua, perquè perdi la fortor.
- En un altre bol, hi fem una vinagreta amb força oli OVE, un raig de vinagre de poma, una cullerada de mostassa de Dijon i el suc d'una llimona. Ho barregem amb les varetes fins que ens emulsioni.
- Piquem, en un morter, un grapat de nous de macadàmia.
- Escorrem la ceba i l'afegim al bol on tenim els vegetals.
- Ho servim amb la vinagreta, la picada de nous, un grapat de llavors de carbassa i una cullerada de llavors de sèsam torrat.