Amanida de créixens i escarola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a l'amanida:
Escaroles variades
Créixens
4 alls tendres
Per al cruixent:
150 g farina
90 g mantega
60 g nous de macadàmia
10 g tinta sípia
Per a la vinagreta:
1 llima
Vinagre chardonnay
Oli OVE
Pebre negre
Pebre espelette
Mostassa antiga
PREPARACIÓ
- Piquem les nous de macadàmia a mida irregular.
- Desfem amb les mans la mantega i la barregem amb la tinta, la farina tamisada i les nous picades. Ho treballem fins que quedi una pasta terrosa d'un color negre uniforme.
- Posem un paper sulfurat damunt d'una safata de forn. A sobre, hi escampem la pasta en forma de bocinets uniformes perquè es coguin tots igual. Ho enfornem a 160º durant 15 minuts. Passat aquest temps, la treurem, la deixarem refredar i ja tindrem el crumble.
- Tallem els alls tendres a rodelles.
- Per fer la vinagreta, emulsionem el suc d'una llima amb un raig de vinagre, una culleradeta de pebre espelette, pebre negre, una cullerada de mostassa i oli OVE. L'acabem, ratllant-hi le pell de la llima.
- Ho servim amb un llit de crumble, els verds per damunt, amanit amb la vinagreta i una mica més de crumble per sobre.